UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2020-09-07 09:04

Tollaslabda: parázs csaták zajlottak az utánpótlás országos bajnokságokon

Két helyszínen, két hétvége alatt öt utánpótlás országos bajnokságot rendeztek idehaza a tollaslabdázóknak. A szövetség elnöke, Csorba József rendkívül elégedett a fiatalok teljesítményével.

Öt korosztály országos bajnoksága zajlott az utóbbi két hétben ideheza: az U17-es és az U13-as tollaslabdázók Pécsett, a Multi Alarm SE csarnokában szombaton és vasárnap, az U19-esek, az U15-ösök és az U11-esek pedig múlt hétvégén mérték össze tudásokat egymással a fővárosban, a Hodos Tamás csarnokban.

Tóth Kristóf U17-es országos bajnok lett Pécsett
Tóth Kristóf U17-es országos bajnok lett Pécsett
Előbbi eseményen végig ott volt a hazai szövetség elnöke, Csorba József, aki tökéletesen elégedett a látottakkal: „Régen látott magas színvonalon zajlott a viadal: ez elsősorban persze a játékosok érdeme. Több klubból, számtalan jó játékossal találkoztunk, akik közül sokan most nőttek fel igazán a korosztályuk legjobbjaihoz. Ily módon rendkívül parázs csaták zajlottak, és olyan egyesületek is jól szerepeltek, amelyekre ez eddig nem volt jellemző. Történelmi siker is született: Seregélyes például először szerzett ob-aranyérmet az U17-esek között.” A szakember kifejtette, a Pécsett és a fővárosban rendezett országos bajnokságon egyaránt motiváltak voltak a gyerekek: „Ők és mi is nagyon vártuk már ezeket az erőpróbákat, hiszen a koronavírus-járvány miatt áprilisban halasztásra kerültek, és az sem volt biztos, megtarthatjuk-e őket. A fiatalokon meglátszódott, hogy hiányzott nekik a versenyzés: nagy elánnal küzdöttek végig. A kieséses szakaszban megannyi, a végletekig kiélezett párharc volt.”  

A PÉCSI UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ARANYÉRMESEI U17-esek Fiúk Egyes: Tóth Kristóf Páros: Kígyós Keán és Tóth Kristóf Leányok Egyes: Vetor Nikol Páros. Kustán Kata és Szalai Kíra Vegyes páros: Kígyós Keán és Vetor Nikol U13-asok Fiúk Egyes: Palovics Péter Páros: Mészáros László és Palovics Péter Lányok Egyes: Dorozsmai Hédi Páros: Dorozsmai Hédi és Karalyos Etelka A BUDAPESTI UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ARANYÉRMESEI U19-esek Fiúk Egyes: Nagy Sebestyén Páros: Kiss Bene Benjamin és Szita Gergely Leányok Egyes: Mészáros Petra Páros: Mészáros Petra és Pytel Panna Vegyes páros: Mészáros Vencel és Tárkány-Szűcs Dóra U15-ösök Fiúk Egyes: Horváth Csanád Páros: Horváth Csanád és Nusser Ádám Leányok Egyes: Hart Petra Páros: Hart Petra és Mészáros Míra U11-esek Fiú egyes: Tóth Gábor Leány egyes: Szabó Sára

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.