UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-09-08 20:18

Atlétika: a távolugró Endrész Klaudia az MTK Budapestbe szerződött

Az ifjúsági olimpiai ezüstérmes, 19 éves távolugró, Endrész Klaudia bízik benne, új klubjában, az MTK Budapestben is sikeres lesz.

Igazán ígéretes távolugróval erősített az MTK Budapest, hiszen a székesfehérvári ARAK Utánpótlás Akadémiából Endrész Klaudia a kék-fehér klubba szerződött. A 19 éves atléta a fővárosi egyesület honlapján ejtett szót a váltás okáról.

Endrész új klubban Fotó: Makó Éva/mtk.hu
Endrész új klubban Fotó: Makó Éva/mtk.hu
„Sajnos a vírus sok mindent tönkretett, és olyan helyzetbe kerültem, amilyenben nem igazán tudtam érvényesülni. Hamarosan elkezdem a Testnevelési Egyetemen az edzői képzést, ezért arra gondoltam, egyszerűbb lenne, ha Budapesten sportolnék. Emellett szerettem volna több edzéstárssal együtt készülni, az MTK Budapestnél pedig remek atlétákkal edzhetek együtt.” Endrész Klaudia a hazai távolugró elithez tartozik, hiszen idén a felnőtt országos bajnokságon negyedik lett, majd utána a Gyulai István Memorialon is világsztárok között is jól szerepelt. „Ámulattal figyeltem, ahogy a többi sztár ugrik, és ahogy készül a viadalra. Elképesztően motivál, ha nagyobb, nálam még egyelőre jobb atlétákkal versenyezhetek, mert ilyenkor sokkal felszabadultabb vagyok.” A dunaújvárosi születésű sportoló új klubjában is arra törekszik, hogy megjavítsa 6.36 méteres egyéni csúcsát. „Ugyan a karantén megnehezítette a dolgunkat, a kijárási korlátozások feloldása után próbáltunk pluszedzéseket beiktatni, ezzel a pici lemaradást pótolni. Szeretnék a közeljövőben egyéni csúcsot ugrani. Minden versenyhez és edzéshez úgy állok hozzá, hogy szeretném a maximumot kihozni magamból. Mindig meghallgatom az edzőm utasításait, és igyekszem odafigyelni a technikára, ez remélhetőleg a centiméterekben is megmutatkozik.”   További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.