UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-09-11 08:41

Kajak-kenu: az év legnagyobb utánpótlásversenyét rendezik a jövő héten Szegeden

Száztizenhat magyar kajakos, kenus indul a jövő csütörtökön kezdődő szegedi Olimpiai Reménységek Versenyén; korábban soha nem volt ennyire népes a csapat nemzetközi utánpótlás-regattán.

A korosztályos világ- és Európa-bajnokság mellett az utánpótláskorú kajakosok, kenusok egyik hagyományos versenye eredetileg a V4 országok viadala volt, de az évek során a mezőny kibővült, és az eseményt immár ORV-nek nevezik. A járványügyi helyzet ellenére is több mint huszonöt ország legjobbjai érkeznek Szegedre. Voltak az idén olyan hetek, hónapok, amikor azt sem volt biztos, hogy egyáltalán bármilyen nemzetközi eseményt meg lehet tartani az idén, az MKKSZ-nek ezzel szemben az elmúlt időszak legnépesebb viadalát sikerült összehoznia. Ráadásul versenyszámból is több lesz ezúttal.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Rendessy Eszter is rajthoz áll az ORV-n Forrás: MKKSZ
Az ifjúsági olimpiai bajnok Rendessy Eszter is rajthoz áll az ORV-n Forrás: MKKSZ
„A legfontosabb újítás, hogy idén először az utolsó éves ifik, vagyis a 18 évesek számára is rendezünk futamokat – mondta a sportági honlapnak Kubina Ádám, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára. – Az volt a döntéssel a célunk, hogy ez a korcsoport is szerepelhessen 2020-ban nemzetközi versenyen.” A döntés azzal jár együtt, hogy például a tavalyi ifjúsági vb-n triplázó Kőhalmi Emese és az ifjúsági olimpiai bajnok Rendessy Eszter is a Maty-éren vigasztalódhat a törölt idei világversenyek miatt. Mindketten rajthoz állnak K – 1 500 és 1000 méteren is. De rajtuk kívül is összesen hetvennégy számban lesz magyar érdekeltség, sok-sok arany- és éremesélyessel. Legutóbb négy éve adott otthont ORV-nek Magyarország, akkor 29 arany-, 16 ezüst és 9 bronzérmet nyertek a fiatalok. Alighanem valami hasonlóval az idén is kiegyezne a szakvezetés. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.