UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-09-11 16:01

Kosárlabda: a dombóváriak büszkék arra, hogy ütőképes fiataljaik vannak

„A vezetést, engem és a srácokat egyaránt megviselte, hogy nem mutathattuk meg magunkat a végjátékban, mert szerintem akár az éremért is küzdhettünk volna; Dombóvár nem nagy város, kis klubnak számítunk a magyar mezőnyben, ily módon ritkán adatik meg az, amikor mi is labdába rúghatunk a legjobbakkal szemben” − nyilatkozza a Dombóvári Kosársuli kadétcsapatának vezetőedzője, Tamás Péter.

A fiú kadét kosárlabda-bajnokság legutóbbi kiírásában remekelt a Dombóvári Kosársuli KE csapata: Tamás Péter tanítványai hét győzelemmel és három vereséggel a rájátszás második helyén álltak, amikor a hazai szövetség a koronavírus-járvány miatt bejelentette, nincs tovább − az égisze alá tartozó összes versenysorozatot idő előtt befejezettnek nyilvánította.

A dombóváriak (fehérben) a Debreceni KA elleni meccsen is nyertek februárban Forrás: dombovarikosarsuli.hu
A dombóváriak (fehérben) a Debreceni KA elleni meccsen is nyertek februárban Forrás: dombovarikosarsuli.hu
„A vezetést, engem és a srácokat egyaránt megviselte, hogy nem mutathattuk meg magunkat a végjátékban, mert szerintem akár az éremért is küzdhettünk volna; Dombóvár nem nagy város, kis klubnak számítunk a magyar mezőnyben, ily módon ritkán adatik meg az, amikor mi is labdába rúghatunk a legjobbakkal szemben” − nyilatkozza Tamás Péter. Többek felkaphatták a fejüket a tolnaiak jó teljesítménye miatt, ők azonban számítottak rá. „Minket nem lepett meg a jó szereplésünk: a 2004-es és 2005-ös generációnk 2015 óta rendre bejutott az országos bajnoki döntőbe. A most kezdődő évadban is a kadétok lehetnek az ütőképesebbek, egy év múlva viszont ugyanez a társaság bizonyít a juniorok között. Azt remélem, abban a kiírásban esélyünk nyílhat bepótolni azt, ami most elmaradt.” Dombóváron nagyjából 19 ezren élnek, a kosársuli merítési lehetősége nem túl nagy. „Nagyobb városokból esélyünk sincs toborozni; Pécsen két nagy akadémia működik, általában azok igazolnak tőlünk gyerekeket. Már az óvodában vannak előkészítő csoportjaink, ez folytatódik az általános iskolákban. Ha az első és a második osztályosok között felfigyelnek valakire az edzőink, beszélnek a szüleivel, és meghívják a gyereket az edzéseinkre. Összesen hét mester dolgozik a klubban. Nagy bravúrnak tartjuk, hogy ilyen jó csapat állt össze nálunk. Három srác valamelyest kiemelkedik a többiek közül; mindhárom édesapja élvonalban szereplő játékos volt. Szőke Balázs U16-os válogatott fia, Bálint, Halmai Balázs gyereke, Dániel és Reizinger Attila fia, Máté is a kadétegyüttesünkben szerepelt.” Az egyesületnek az NB II-ben is van csapata, amelynek szintén Tamás Péter a vezetőedzője. „A célunk az, hogy néhány éven belül feljussunk az NB I/B osztályba. Úgy gondoljuk, vannak olyan tehetséges kosarasaink, akiknek nem muszáj nagyon fiatalon átigazolniuk más egyesületekbe. Jobb alternatívát szeretnénk nyújtani nekik. Kiemelt hangsúlyt fektetünk az erőnléti felkészülésre, a mai kosárlabdában ugyanis az erőállóképesség minősége még fontosabbá vált. Szerződésünk van az egyik helyi konditeremmel, az ottani munkát az eddig szóban forgó generáció kezdte el, amelynek tagjai egy év alatt átlagosan öt-hat-hét kiló izmot építettek magukra.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.