UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-09-12 13:27

Kajak-kenu: sportági akadémiát neveznek el Kovács Katalinról

Sukorón épül fel a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Sportakadémia – jelentették be pénteken; a beruházás előkészítésére 161 millió forintot fordíthatnak.

A Velencei-tó mellett, Sukorón épül fel a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Sportakadémia – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón. A beruházást eredetileg a Hajógyári-szigetre tervezték, először július végén merült fel, hogy új helyszínt keresnek.

Sukorón épülhet fel a Kovács Katalin-akadémia Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
Sukorón épülhet fel a Kovács Katalin-akadémia Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
A kormány három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy jelentős beruházásokkal segíti a világviszonylatban is kiemelkedően eredményes sikersportág, a kajak-kenu fejlődését. A fejlesztések részét képezi a Kovács Katalin nevét viselő sportági akadémia is. Arról, hogy a háromszoros olimpiai és 31-szeres világbajnok kajakos lesz a névadó, még 2017 novemberében született meg a határozat. A mostani döntés szerint az előkészítésre 161 millió forintot fordíthatnak, ebből csaknem 70 milliót még idén. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.