UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-09-14 20:30

Elrajtolt az új kosárbajnoki évad

Újraindult a kosárlabdaélet: a fiú és a leány kadétbajnokság, valamint a leány juniorbajnokság selejtezőtornáit a hét végén rendezték országszerte.

A fiú és a leány kadétbajnokság, valamint a leány juniorbajnokság selejtezőtornáival rajtolt a kosarasok új évada. A fiúk mezőnyében a kiemelési lista első nyolc helyezettjének nem kellett részt vennie az erőpróbán, azok automatikusan a selejtezősorozat második fordulójában indulhatnak. Az első fordulóban nyolc csoportban 32 együttes mérkőzött meg egymással, mindahány kvartettből az első három helyezett jutott tovább a következő körbe, amelyben az első számú országos főtáblára jutás lesz a cél.

A serdülő lányok között is jól küzdött az NKA Pécs Forrás: ratgeberakademia.hu
A serdülő lányok között is jól küzdött az NKA Pécs Forrás: ratgeberakademia.hu
Izgalmas párosításokból nem volt hiány. Az F csoport küzdelmeinek Nyíregyháza adott otthont, és a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs rendkívül magabiztosan nyert; a nyíregyháziak és a Budapesti Honvéd második számú alakulata ellen is 126 pontot ért el. Érdekesség, hogy a pécsiek B csapata is továbbjutott a G csoportból, előtte a Körmendi Törpördögök és a Honvéd A zárt. A Szombathelyi SI, a Dávid Kornél KA, a Soproni Sportiskola és a SZEDEÁK egyaránt megnyerte a maga négyesét. Nyolc kiemelt a junior lányok bajnokságában is van; ők biztosan a legjobbak között szerepelnek az alapszakaszban, amelyben így négy szabad hely maradt − ezekért a pozíciókért küzdöttek a selejtezőben a csapatok, csak a csoportelsők kvalifikálták magukat. Érdemes megemlíteni, hogy a D csoportból a nagyobb nevelőműhelynek számító BEAC-Újbuda KA csak a harmadik helyen zárt a Bajai NKK és a Kanizsai Vadmacskák mögött. A bajaiakon kívül a Zsíros Akadémia Kőbánya, a Nyíregyházi Kosársuli és a Török Flóris-Törekvés SE fiataljai nyerték meg a négyesüket. A felsőházba jutásért öt csoportban küzdöttek a serdülő lányok − az első kettő helyezett örülhetett. Némiképp meglepő, hogy a lányokkal foglalkozó utánpótlásbázisok egyik legjobbja, a Vasas Akadémia első és második számú együttese egyaránt a harmadik helyen végzett. A DVTK Akadémiának sem sikerült a felsőházba kerülnie, sőt a Csata DSE sem maradt veretlen, miután alulmaradt a Soproni Darazsak Sportakadémiával szemben. Igaz, a Csatás lányok így is másodikok lettek.

FIÚ KADÉTBAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ I. A csoport: 1. Szombathelyi SI KA, 2. Lehel Kosársuli, 3. Vásárhelyi Kosársuli, 4. Beszterce KK B csoport: 1. Dávid Kornél KA, 2. Vasas Akadémia B, 3. Kiss Lenke KA, 4. Budafoki KK C csoport: 1. MAFC, 2. MEAFC, 3. Alba Fehérvár, 4. Soproni Sportiskola KA B D csoport: a selejtezőtornát a szövetség honlapja szerint nem játszották le, egyeztetés alatt áll E csoport: 1. Soproni Sportiskola KA, 2. Kaposvári Delfinek, 3. Kecskeméti KA, 4. DMTK F csoport: 1. NKA PÉCS, 2. Atomerőmű SE, 3. Budapesti Honvéd B, 4. NYKK-Eötvös G csoport: 1. Budapesti Honvéd, 2. Körmendi Törpördögök, 3. NKA PÉCS B, 4. MAFC B H csoport: 1. SZEDEÁK, 2. Debreceni KA B, 3. Újpest-MT LEÁNY JUNIORBAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ I. A csoport: 1. Zsíros Akadémia Kőbánya, 2. Miskolci SI Vadmacskák, 3. PVSK NA, 4. Soproni Darazsak Sportakadémia B B csoport: 1. Nyíregyházi Kosársuli, 2. Kecskeméti KC C csoport: 1. Török Flóris-Törekvés SE, 2. Vasas Akadémia B, 3. Szolnoki MÁV SE, 4. Kiss Lenke KS D csoport: 1. Bajai NKK, 2. Kanizsai Vadmacskák, 3. BEAC-Újbuda KA, 4. DEAC LEÁNY SERDÜLŐBAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ I. A csoport: 1. BEAC-Újbuda KA, 2. PVSK NA, 3. DEAC, 4. Dávid Kornél KA B csoport: 1. Soproni Darazsak Sportakadémia, 2. Csata DSE, 3. Bajai NKK C csoport: 1. Kecskeméti KA, 2. Soproni Darazsak Akadémia, 3. Vasas Akadémia B D csoport: 1. Szolnoki Sportcentrum, 2. Zsíros Akadémia, 3. Vasas Akadémia, 4. Kiss Lenke KA E csoport: 1. NKA Pécs, 2. Szegedi KE, 3. DVTK Akadémia

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.