UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-09-14 15:45

Jégkorong: Schlekmann Márk lehet az egyik fiatal, aki berúgja az ajtót az Erste Ligában

Már az első fordulóban bejelentkezett az Erste Ligában Schlekmann Márk; a MAC HKB Újbuda 18 éves csatárát kérdeztük az első fordulóról és a három szerzett pontról.

Az elmúlt években a MAC Újbuda felnőtt jégkorongcsapatának vezetőedzőjeként és a felnőttválogatott megbízott szövetségi kapitányaként dolgozó Majoross Gergely nyilatkozta még a szezon előtt, hogy nagyon várja már egy húsz év alatti játékos érkezését az Erste Ligába, aki végre berúgja az ajtót. Majd szombaton az évad nyitómeccsén a MAC HKB Újbuda–Vasas meccs szakkommentátoraként abból sem csinált titkot, hogy véleménye szerint az egyik ilyen fiatal a hazaiak 18 éves csatára, Schlekmann Márk lehet.

Schlekmann Márk egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a Vasas legyőzéséből Forrás: MAC HKB Újbuda
Schlekmann Márk egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a Vasas legyőzéséből Forrás: MAC HKB Újbuda
Az elmúlt években az utánpótlásligákban rendre a leggólerősebbek közé tartozó hokis pedig gyorsan bizonyította, hogy nem tévedett nagyot a nyáron leköszönt mester: egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a 6–3-as hazai sikerből. „Szerintem ez a mérkőzés szezonnyitónak tökéletes volt, úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettük volna – kezdte honlapunknak Schlekmann Márk. – Voltak természetesen rosszabb perceink, de ami igazán fontos volt, hogy az első győzelmet megszereztük. Nekem is jól jött ki a lépés, elsőre azért ez több volt a vártnál.” Schlekmann Kangyal Balázs csapatának első sorában kapott helyet az egyaránt felnőttválogatott Sofron István és Nagy Krisztián mellett. Tizennyolc évesen felnőttbajnoki mérkőzésen ez nem kis szó. „Mindkettőjüknek sok- meccs van már a háta mögött, rutinos játékosok, akiktől minden meccsen vagy edzésen próbálok ellesni valamit.  Külön jólesik, hogy ha hibázom vagy valamit nem csinálok tökéletesen, azonnal jönnek, és mondják, min kellene javítani. Össze is ültünk hárman a meccs után, és megbeszéltük, hogy ez lenne a minimum, amit szombaton hoztunk, ennél csak jobbak szeretnénk lenni a szezonban.” A korosztályos válogatott támadó hozzátette, hogy fizikailag, valamint gyorsaságban szeretne fejlődni a legtöbbet a mostani szezonban. A csapat teljesítményével kapcsolatban pedig bizakodó, biztos benne: ahogy telnek-múlnak a hónapok, egyre jobbak lesznek, aztán pedig meglátják, hogy az mire lesz elég. „Ha végig ki tudom hozni magamból a maximumot, és elérem a magam elé kitűzött kisebb-nagyobb célokat, elégedett leszek. Legelőször is szeretnék belenőni, beleerősödni az Erste Ligába.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.