UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-09-14 18:35

Labdarúgás: Huszti és Juhász is segíti a Mol Fehérvár utánpótlását

A profi labdarúgással az előző évad végén felhagyó Huszti Szabolcs és Juhász Roland a jövőben a Mol Fehérvár FC sporttanácsadójaként segíti a klubot, és annak utánpótlását.

A 95-szörös magyar válogatott Juhász Roland és a nemzeti labdarúgócsapatban 51-szer szereplő Huszti Szabolcs a legutóbbi évad végén, a Mol Fehérvár FC-ben fejezte be profi pályafutását. Már akkor hangsúlyozták, hogy sportszakemberként a jövőben is szívesen dolgoznának a Vidiben. A klub honlapjának beszámolója szerint Huszti és Juhász napi szinten látogatták az NB III-as csapat és az utánpótlás-együttesek edzéseit, mérkőzéseit, hétfőn pedig hivatalosan is eldőlt, hogy a folytatásban sporttanácsadóként dolgoznak a MOL Fehérvár FC-ben.

Huszti Szabolcs és Juhász Roland már a pályán kívül dolgozik a Vidi sikereiért Fotó:  Katona Tibor/Zalai Hírlap
Huszti Szabolcs és Juhász Roland már a pályán kívül dolgozik a Vidi sikereiért Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap
„A feladatkörünk eléggé összetett, amely  által a klubot egészében átláthatjuk: az utánpótlástól kezdve az első csapatig. Nagyon jó lenne, ha a jövőben több saját nevelésű labdarúgó jutna el az NB I-es együttesig. Bizakodásra ad okot az, amit eddig tapasztaltunk itt az utánpótlásban. Eddig játékosként, mostantól sportszakemberként próbálunk minél többet tenni a klub sikereiért” − nyilatkozta a molfehervarfc.hu-nak Juhász Roland. Huszti és Juhász feladata elsősorban a sportigazgató munkáját segíteni, hogy az NB III-as együttes és az utánpótlás is hatékonyabban, eredményesebben működjön. A Fehérvár kölcsönjátékosai, valamint a kooperációs szerződéssel az NB II-ben szereplő fiatal focisták megfigyelése is a feladatkörüket képezi, és természetesen az NB I-es gárda edzéseit, mérkőzéseit is rendszeresen látogatják. „Nagyon sokat kell tanulniuk, és erre mindketten nyitottak. Részt vesznek a különböző munkafolyamatokban a klubban, legyen szó játékosmegfigyelésről vagy épp videóelemzésről. Emellett edzéseket is tartanak majd az utánpótláscsapatainknak” − fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.