UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2020-09-18 15:22

Triatlon: Karai Levente hamarosan felépül, és már a jövő tavaszi versenyeken jár az esze

Júniusban még tüdőembóliával került kórházba a bajai Mogyi SE 19 éves triatlonosa, Karai Levente. Felépülése azonban gyorsan haladt, már elkezdte a futó- és úszóedzéseket, és az sem kizárt, hogy hamarosan teljesíti a félmaratont.

Sok sportoló szenvedte meg az évet a koronavírus-járvány és a különböző halasztások, törlések miatt. Ám amikor a bajai Mogyi SE 19 éves triatlonosának, Karai Leventének a történetét halljuk, az említett problémák hirtelen eltörpülnek. A junior Európa-bajnoki bronzérmes sportoló még június 4-én tüdőembóliával került kórházba, a problémát szerencsére időben észrevették. „Májusban kivételes lehetőséget kaptunk a szövetségtől, hogy válogatott sportolókként elmehettünk egy háromhetes balatonboglári edzőtáborba – kezdte a történetet honlapunknak Karai. – Június elején viszont minden felborult. Már előtte egy héttel jelentkeztek tünetek, de nem következtettem arra, hogy ekkora lehet a baj, csak a biztonság kedvéért vettem részt a vizsgálaton, szerencsére. Így még elég jól megúsztam, néhány hét fekvés után szépen fokozatosan kezdhettem el mozogni, ma meg már ott tartok, hogy a futó- és úszóedzéseket bizonyos keretek között végezhetem, a kerékpározás viszont a gyógyszeres kezelések miatt egyelőre nem lehetséges.”

Karai Levente közel a teljes felépüléshez tüdőembóliája után Forrás: ETU
Karai Levente közel a teljes felépüléshez tüdőembóliája után Forrás: ETU
Még ha a nemzetközi versenynaptárból a legtöbb viadalt törölték is, Magyarországon a legfontosabb eseményeket meg lehetett rendezni, Karai értelemszerűen ezekről is lemaradt. Egyelőre nézőként és a saját csapatát támogató személyként van jelen a versenyeken. Most vár az utolsó vizsgálataira, de már tele van tervekkel. „Triatlonversenyem az idén már biztos, hogy nem lesz, de itt, Baján rendezünk félmaratonversenyt, azon, ha az állapotom engedi, már rajthoz állnék. Azt is csak azért, hogy legyen valami motiváció előttem, mert nagyon nehéz a folyamatos, monoton munkát végezni konkrét célok nélkül. Ezen próbálok most túllendülni, és ha csak jövő áprilisban, akkor jövő áprilisban, de végre nemzetközi versenyen szeretnék indulni.” Eközben a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodás és menedzsment szakára is jár, s a most bevezetett hibrid módszerek szerint tanul. Egyelőre nagyon meg van elégedve a koronavírus-járvány idejére kialakított egyetemi oktatással. De természetesen a sportban kitűzött céljai sem vesztek el, pláne, hogy ennyire jól halad a felépülése. „Ugyanazt tudom elmondani, mint amit az előző év végén mondtam volna. Most kezdem a felnőtt-pályafutásomat, tanulóévre készülök, tapasztalatot kell szereznem. Az Európa–kupa-versenyeken sikerült már időnként az élmezőnybe kerülnöm, jó lenne újra, és az U23-as világversenyeken is szeretnék valami nagyot alkotni. De a legfontosabb, hogy stresszmentesen álljak neki az egésznek, és kiadjam magamból, amit tudok. Nem szokványos, hogy valaki ilyen betegség után ennyivel, már akár versenyezhet, de a felépülésem jó ütemben halad, bizakodó lehetek.” További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.