UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-09-19 19:23

Kézilabda: Utasi Linda egyik nagy álma teljesült az NB I-es szerepléssel, de még legalább kettő hátra van

Az eddig lejátszott meccsek alapján az idén meghatározóvá válhat az Alba Fehérvárban Utasi Linda; a 20 éves irányítót a nemzetközi szereplésről és a távlati tervekről is kérdeztük.

A Siófok elleni bajnokin szinte teljes juniorsorral kezdett az Alba Fehérvár, és ehhez nem is kellett különösebben felforgatnia a csapatát Deli Rita vezetőedzőnek, hiszen egyébként is rendre játéklehetőséget ad csapatában az utánpótláskorúaknak. Közülük a mostani évadban a legeredményesebben a székesfehérváriak saját nevelésű irányítója, Utasi Linda kezdett. „Természetesen nekem nagyon tetszik ez a felállás, hogy ennyi lehetőséget kapok – kezdte honlapunknak a 20 éves juniorválogatott kézilabdázó. – Az előző szezon közepe és vége felé már elég sokat játszottam, és örülök, hogy Rita úgy látja, továbbra is bízhat bennem.”

Utasi Lindának gyerekkori álma teljesült azzal, hogy az Alba Fehérvárral szerepelhet az NB I-ben Fotó: Nagy Gergő/Alba Fehérvár
Utasi Lindának gyerekkori álma teljesült azzal, hogy az Alba Fehérvárral szerepelhet az NB I-ben Fotó: Nagy Gergő/Alba Fehérvár
Fiatalként sosem egyszerű a felnőttmezőnybe csöppenni, pláne, ha a világ egyik legerősebb bajnokságáról van szó. Ám Utasi már kezdi megszokni a tempót. „Szerencsére elég jól fel volt építve a pályafutásom, itt Székesfehérváron. Először tizennégy évesen kerültem fel felnőttedzésre, aztán egy elhúzódó sérülésem miatt kicsit megszakadt ez a folyamat, de sikerült visszatérnem, és egyáltalán nem éreztem azt, hogy hirtelen váltásra volt szükségem. Megszoktam ezt a közeget, és persze gyors a tempó, de azért így könnyebb kezelni.” Az Alba idei keretének összetételét pedig éppen optimálisnak tartja, hiszen a sok fiatal játékos mellett azért a rutinosabb nevek is megtalálhatóak a névsorban. Ráadásul a nemzetközi porondon is bemutatkozhatnak, októberben a svájci Brühllel találkoznak az EHF Európa Ligában. „Elsősorban sérülésmentes szezont szeretnék és azt, hogy mindig ki tudjam magamból adni azt, ami bennem van. Ami a hosszú távú célokat illeti, egyik nagy álmom már teljesült azzal, hogy nevelőegyesületemben bemutatkoztam az NB I-ben. De mint minden fiatal, én is akarok még feljebb jutni, a későbbiekben szeretnék valamilyen bajnokságot is nyerni, valamint a felnőttválogatottba bekerülni.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.