UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2020-09-20 14:12

Cselgáncs: több mint hat hónap után újra versenyt rendeztek

A koronavírus-járvány okozta leállást követően, több mint fél év után rendeztek újra dzsúdóviadalt idehaza: Egerben, a Tóth Péter-emlékversennyel kezdődött a program, amelyen a legkisebbek mutathatták meg magukat.

Száznegyvenhárom dzsúdós lépett tatamira a Tóth Péter-emlékversenyen Fotó: Lénárt Márton
Száznegyvenhárom dzsúdós lépett tatamira a Tóth Péter-emlékversenyen Fotó: Lénárt Márton
A Magyar Judo Szövetség úgy döntött, hogy az őszi országos bajnokságok előtt minden régió rendezzen legalább egy zárt kapus versenyt a legfiatalabb sportolóknak. A sort szombaton a 21. Tóth Péter-emlékverseny nyitotta. A megméretésen 14 egyesület 143 cselgáncsozója léphetett tatamira. Az éremtáblázaton a Miskolci VSC-MVSI együttese végzett az élen (13 arany, 6 ezüst, 12 bronz), megelőzve az ugyancsak miskolci DVTK-t (8, 8, 5) és a házigazda Egri VSI-t (5, 4, 7) − közölte a judoinfo.hu. A versenysorozat a következő hétvégén Budapesten, a Horváth István Csarnokban (BRJSZ, diák A-, B- és C-korcsoport, szeptember 26.) és Pakson, az Atomerőmű SE bázisán (DMRJSZ, serdülő, diák A-, B- és C-korcsoport) rendezendő zárt regionális viadallal és a meghívásos alapon zajló Szuperliga-sorozat első fordulójával (felnőtt, U23-as, junior és ifjúsági) folytatódik.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, így néz ki a cselgáncsozók tervezett őszi programja: Szeptember 26.: Diák A, B, C korcsoportos és serdülő Atom-kupa, Paks 26.: Diák A, B, C korcsoportos és serdülő regionális rangsorverseny, Budapest 27.: Szuperliga, 1. forduló, Paks Október 3.: U23-as országos bajnokság, Baja 4.: Diák A, B, C korcsoportos és serdülő regionális rangsorverseny − Tatabányán, Kaszón és Baján is rendeznek ezen a napon 10.: Ifjúsági B országos bajnokság, Kecskemét 17.: Junior országos bajnokság, Cegléd 18.: II. osztályú felnőtt országos bajnokság, Budapest 23−25.: Grand Slam-verseny, Budapest 24−25.: Diák A, B korcsoportos országos bajnokság, Eger 31.: Junior és serdülő B országos bajnokság, Győr November 7−8.: Diák A, B korcsoportos országos bajnokság, Eger 14−15.: Diák C korcsoportos országos bajnokság, Szombathely 21.: Serdülő A országos bajnokság, Siklós 22.: III. osztályú felnőtt országos bajnokság, Siklós 28−29.: Felnőtt I., II. és III. osztályú csapatbajnokság, Zalaegerszeg December 5−6.: Junior és serdülő csapatbajnokság, Budapest

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.