UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-09-21 20:35

A Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról igazolt 16 éves játékost a Barcelona

A kétszeres Euroliga-győztes, tizenötszörös spanyol bajnok Barcelona leigazolta a Rátgéber Kosárlabda Akadémia tizenhat éves ígéretét, James Ugochukwu Nnajit.

A Rátgéber Kosárlabda Akadémiára két évvel ezelőtt érkezett a nigériai James Ugochukwu Nnaji, és most az európai klubelitbe tartozó Barcelona szerződtette – írja a szervezet közleményére hivatkozva az origo.hu. Az akkor 14 éves, ám figyelemreméltó testfelépítéssel rendelkező kosarasra egy játékosügynök hívta fel a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatójának, Rátgéber Lászlónak a figyelmét.

James Ugochukwu Nnaji  a Barcelonába igazolt Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia
James Ugochukwu Nnaji a Barcelonába igazolt Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia
Hamar kiderült, hogy nem csak az adottságai nagyszerűek (a 2004-es születésű játékos jelenleg 208,5 centi, 110 kiló, a karfesztávolsága pedig 227 centi), a mentalitása és a munkabírása is kiváló. A kosárlabdázással mindössze 12 évesen megismerkedő ígéret az elmúlt két évben rengeteget fejlődött, aminek köszönhetően több egyéni és csapatsikernek is részese lehetett: a 2018/2019-es szezonban kadétbajnoki címet ünnepelhetett, a rangos nemzetközi sorozat, a European Youth Basketball League törökországi döntőjében pedig a torna legjobbjának választották. A következő lépcsőfok James Ugochukwu Nnaji számára – akit nem mellesleg az egyik legtehetségesebb afrikai játékosnak tartanak – most Spanyolország és az Euroliga-szereplő Barcelona. Az a katalán sztárcsapat, amelynek az egyik vezéregyénisége a magyar válogatott kiválósága, Hanga Ádám. James a legjobb példa arra, hogy ha jó »biológia« érkezik hozzánk, az edzéstechnológiánknak köszönhetően el tudjuk repíteni akár a Barcelonáig is. Mindössze a harmadik szezonját kezdte volna nálunk. James nem csak a fizikumával segített nagyon sokat, a hozzáállásával, a mentalitásával, a munkamoráljával is gazdagította akadémiánkat, s általa a többiek is jobbak lettek. Sok szerencsét kívánunk neki a továbbiakban, reméljük, hogy az Euroligában vagy akár az NBA-ben is bemutatkozhat” – fogalmazott Rátgéber László. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.