UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-09-22 16:45

Kézilabda: két utánpótlás Európa-bajnok válogatottunk feszül egymásnak a jövő héten

A jövő hét elején háromnapos edzőtáboron vesz részt a női junior és ifjúsági kézilabda-válogatott, szerda délután pedig egymással mérkőznek.

Legutóbb tavasszal játszottak felkészülési mérkőzéseket női utánpótlás-válogatottjaink, akkor a juniorok és az ifjúságiak is Eb-címvédőként készültek a nyári U20-as, illetve U18-as világbajnokságra.

A legutóbbi Eb-n All Star-csapatba került Kuczora Csengét is meghívta Golovin Vlagyimir az összetartásra Forrás: MKSZ
A legutóbbi Eb-n All Star-csapatba került Kuczora Csengét is meghívta Golovin Vlagyimir az összetartásra Forrás: MKSZ
Mindenki tudja, hogy azóta mi történt a világban, mindkét tornát elhalasztották (nem törölték), de az új időpontokkal kapcsolatban egyelőre semmi biztosat nem tudni. Így hétfőtől szerdáig úgy edzenek majd a lányok, hogy nem tudják pontosan mikorra kell csúcsformába kerülniük. Az utolsó utánpótlástornája lenne a romániai vb Golovin Vlagyimir juniorválogatottjának, amelynek az előzetes keret alapján egy komoly hiányzója van a felnőttválogatottba meghívott Kácsor Gréta személyében, rajta kívül Gyálon edzhet a teljes, kivétel nélkül NB I-es játékosokra épülő keret.

A juniorválogatott kerete: Herczeg Lili, Szabó Dóra, Tóth Nikolett (kapusok), Afentaler Sára, Arany Rebeka, Bánfai Kíra, Dombi Katalin, Gerháth Kincső, Kuczora Csenge, Mihály Petra, Pál Tamara, Schatzl Natalie, Szabó Nina, Takó Viktória, Tóth Nikolett, Utasi Linda, Varga Emőke, Vámos Petra

Balatonbogláron edzőtáborozik az ifj. Kiss Szilárd vezette ifjúsági alakulat, amelyben a tavalyi, augusztusi Eb-hez képest találkozunk ismerős és új nevekkel is. Az U18-asok közül is sokan már az NB I-ben edződnek, szerda délután pedig Gyálon a junior Európa-bajnokok ellen bizonyíthatnak.

Az ifjúsági válogatott kerete: Bukovszky Anna, Zsigmond Panna (kapusok), Ballai Borbála, Bárdy Noémi, Csekő Brigitta, Csizmadia Fanni, Faragó Luca, Farkas Johanna, Kajdon Blanka, Kocsis Bettina, Koronczai Petra, Kukely Anna, Kürthi Laura, Mlinkó Zsófia, Pálffy Anna, Pődör Blanka, Vajer Blanka, Vámos Míra, Világos Diána, Woth Viktória

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.