UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-09-24 13:11

Kosárlabda: Kovács Adrián az U20-as férfiválogatott új mestere

Ivkovics Sztojant a DEAC élvonalban szereplő kosárlabdacsapatának mestere, Kovács Adrián váltja az U20-as férfiválogatott kispadján.

Online ülést tartott szerdán a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének az elnöksége, amelyen többek között az utánpótlás-válogatottak vezetőedzői posztjairól is döntöttek. A női szakágban nem változik a mesterek személye: az U20-asokat Gáspár Dávid, az U18-asokat Völgyi Péter, az U16-osokat pedig Mészárosné Kovács Andrea irányítja. Az U16-os fiúcsapatot Berényi Sándor, míg az U18-ast Pethő Ákos vezeti.

Kovács Adrián lett az U20-as férfiválogatott vezetőedzője Forrás: deac.hu
Kovács Adrián lett az U20-as férfiválogatott vezetőedzője Forrás: deac.hu
A férfi U20-as nemzeti együttes kispadjára viszont már nem a felnőttválogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan ülhet le, hanem a DEAC NB I-es alakulatának vezetőedzője, Kovács Adrián. Az ő munkáját Simándi Árpád (Naturtex-SZTE-Szedeák) és Széll Gábor (DEAC) segítheti. „Szeretném megköszönni a bizalmat és a lehetőséget a szövetségnek és klubomnak, a DEAC-nak – kezdte Kovács Adrián a deac.hu-nak. Régi álmom vált valóra azzal, hogy válogatott vezetőedzője lettem. Hatalmas megtiszteltetés és felelősség, ugyanakkor sportemberként amondó vagyok, hogy ezek azok az igazán nagy kihívások, amelyek miatt megéri a sok áldozat és az erőfeszítés, amit a hivatásom megkövetel. Ígérem, hogy tudásom legjavával és lelkiismeretes munkával segítem a nemzeti csapatot sikereink elérésében.” A Debreceni Egyetem gárdájának trénere már a keret összetételével is megismerkedett − közölte az nso.hu. „Miután megtudtam, hogy az U20-as válogatott vezetőedzője leszek, természetesen felkerestem a névsort. Örömmel tapasztaltam, hogy tehetséges és kiemelkedő korosztályról van szó, sokan aktív kerettagok a magyar NB I-es egyesületekben vagy neves külföldi utánpótlásprogramokban dolgoznak. Meggyőződésem, hogy izgalmas és sikeres időszak elé nézünk. Hajrá, magyar kosárlabda!” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.