UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-09-27 20:36

Jégkorong: Schlekmann Márk négy gólt rámolt be a bajnoki címvédőnek

A MAC HKB Újbuda 18 éves csatára, Schlekmann Márk valószínűleg élete mérkőzését játszotta az FTC ellen, a hosszabbításban csapata mégis alulmaradt.

Kevés, de annál több élvezetes mérkőzést játszottak le eddig a jégkorong Erste Liga 2020/21 idényéből. Nem volt ez alól kivétel az FTC–MAC HKB Újbuda találkozó sem, a 4–4-es döntetlen után hosszabbításban a bajnoki címvédő zöld-fehérek győztek.

Schlekmann Márk elképesztő teljesítménye, négy gólt lőtt az FTC-nek Forrás: MAC HKB Újbuda
Schlekmann Márk elképesztő teljesítménye, négy gólt lőtt az FTC-nek Forrás: MAC HKB Újbuda
A főszereplő mégis az ezúttal a Tüskecsarnokban vendégként szereplő MAC adta. A mindössze 18 esztendős Schlekmann Márk újra igazolta tehetségét, és valószínűleg pályafutása eddigi legnagyobb meccsét játszotta. A két felnőttválogatottal, Sofron Istvánnal és Nagy Krisztiánnal egy sorban négy gólt szerzett a Ferencváros ellen, igaz mindez csak egy pontot ért. Honlapunk nemrégiben interjút készített Schlekmannal, akkor így nyilatkozott. „Ha végig ki tudom hozni magamból a maximumot, és elérem a magam elé kitűzött kisebb-nagyobb célokat, elégedett leszek. Legelőször is szeretnék belenőni, beleerősödni az Erste Ligába.” Nos, az a minimum, hogy vasárnap egy újabb lépést tett előre… A szintén az Utanpotlassport.hu szerkesztősége által készített, M4 Sporton látható Jövünk! magazin még 2018-ban forgatott az akkor tizenhat éves Schlekmann Márkkal. Akkor így tervezte a pályafutását:   További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.