UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Evezés

2020-09-28 14:09

Evezés: bronzérmet is szereztek a mieink a belgrádi ifjúsági Eb-n

Remekül sikerült a belgrádi Ifjúsági Európa-bajnokság zárónapja. Dobogóra állhatott a Koncsik Dominik, Gosztola Balázs, Varga Koppány, Boros Bálint, (kormányos: Fülöp Adrienn) összetételű kormányos négyes. Emellett két ötödik helyezést is elértek a mieink: egypárevezősben Siska Bettina, valamint kétpárban Szabó Gábor és Ujhelyi Mihály révén. A női kettesünk a nyolcadik, férfi kormányos nélküli négyesünk pedig a tizenegyedik helyen zárta az Eb-t.

Kormányos négyesünk bronzéremmel térhet haza a belgrádi ifjúsági Eb-ről Fotó: Czucz Bálint/ Magyar Evezős Szövetség
Kormányos négyesünk bronzéremmel térhet haza a belgrádi ifjúsági Eb-ről Fotó: Czucz Bálint/ Magyar Evezős Szövetség
Az U23-as korosztály után az ifjúságiak Európa-bajnokságát is megtartották, aminek mi magyarok is örülhetünk, hiszen a Koncsik Dominik, Gosztola Balázs, Varga Koppány, Boros Bálint (kormányos: Fülöp Adrienn) alkotta egység nagyon magabiztosan versenyezve, az élen evező ukrán és francia egységekre tapadva, végig harmadik pozícióban haladt a kormányos négyesek döntőjében. A táv utolsó pár száz méterén az orosz egység nagy hajrába kezdett, és végül célfotó döntött a bronzérem sorsáról... A mieink azonban meg tudták tartani pozíciójukat a finisben, ezzel harmadikok lettek a belgrádi korosztályos kontinensviadalon. Férfi kétpárevezős egységünk a sikeres középfutamot követően délután a döntőben állhatott rajthoz. Szabó Gábor és Ujhelyi Mihály rendkívül stabilan versenyzett, így végül a duó az ötödik helyet csípte meg. Siska Bettina ugyancsak Európa-bajnoki ötödik helyet szerzett. A tavalyi ifjúsági vb-n negyedik helyen záró, győri sportoló a női egypárak igencsak komoly mezőnyében, közvetlenül török versenytársa előtt ért célba. Fehérvári Eszter és Stinner Kamilla másodikok lettek a női kettesek B döntőjében, ezzel a 8. helyen fejezték be az Eb-t. Kovács Sándor, Kósa András, Árvai Péter és Belán Bendegúz pedig a kormányos nélküli négyesek B döntőjében állt rajthoz, amelyen nagy küzdelem alakult ki a 2-5. helyezésekért a hajrában. A mieink épphogy alulmaradtak, és ötödikként haladtak át a célvonalon egy másodperccel a második helyezett mögött, így összesítésben a 11. helyen végeztek Belgrádban.

IFJÚSÁGI EB, BELGRÁD A magyar csapat eredményei Férfiak Kormányos négyes: 1. Ukrajna 6:40,21 2. Franciaország 6:40,68 3. MAGYARORSZÁG (Boros Bálint, Varga Koppány, Gosztola Balázs, Koncsik Dominik, kormányos: Fülöp Adrienn – edző: Ifj. Pergel László) 6:44,44 4. Oroszország 6:44,47 Kétpárevezős: ...5. Ujhelyi Mihály, Szabó Gábor (edző: Dani Zsolt) Négyes: ...11. Belán Bendegúz, Árvai Péter, Kósa András, Kovács András (edző: Dani Zsolt) Nők Egypárevezős: ...5. Siska Bettina (edző: Halmainé Mészáros Éva) Kettes: ...8. Stinner Kamilla, Fehérvári Eszter (edző: Alföldi Zoltán) Utánpótlás szövetségi kapitány: Lőrincz Attila.

A részletes eredmények ITT elérhetők. További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.