UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-09-30 18:18

Kajak-kenu: a szegedi ORV legeredményesebb versenyzője, Máró Anna kis lépésekben gondolkozik

Szinte tökéletes három napot produkált a Maty-éren rendezett kajak-kenu ORV-n a 17 éves Máró Anna, aki jövőre már a világbajnokságon bizonyítana.

A negyvenkét magyar aranyéremből hármat a Tiszaújvárosi KKSE 17 éves kajakosa, Máró Anna vállalt magára az ősz elejére csúszott idei egyetlen jelentős nemzetközi utánpótlásversenyen, az Olimpiai Reménységek Versenyén. Többek között a K–1 500 métert is behúzta, ami azért érdekes, mert az augusztus végi ifjúsági ob-n nem tudott nyerni ezen a távon. A Maty-éren azonban ezúttal minden klappolt.

Máró Anna éremkollekciója a szegedi ORV-n Forrás: MKKSZ
Máró Anna éremkollekciója a szegedi ORV-n Forrás: MKKSZ
„Ezzel a teljesítménnyel most tényleg elégedett lehetek, mert azt gondolom, hogy a maximumot adtam ki magamból – kezdte honlapunknak Máró Anna. – Hosszabb volt ez az év, mint a korábbiak, az biztos, a versenyidőszak is megnyúlt több mint egy hónappal, de most már azért van egy kis időnk a pihenésre.” Sokat tett hozzá azonban a felkészüléshez, hogy a karanténidőszak alatt a szokásoktól eltérően napi két vízi edzésen is részt tudott venni. Elmondása szerint fizikailag, de főleg mentálisan lépett sokat előre a 2012 óta kajakozó versenyző. De természetesen – remélve, hogy akkor nem szól közbe a koronavírus-járvány – a jövő évtől még többet vár. „Az elmúlt két-három évben mindig sikerült valamelyik nemzetközi versenyre kijutnom, de jövőre már az ifjúsági világbajnokságot szeretném. Egyesben, párosban és négyesben is szeretnék kvalifikálni, ami egyébként nehezebb, mint utána a vébén szerepelni. Persze az én álmaim között is szerepel az olimpia, de szeretek inkább kis célokat kitűzni, mert így tudok folyamatosan fejlődni.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.