UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-10-01 17:38

Jégkorong: Keresztes Levente tartaná a pontátlagát az USHL-ben is

Nehézkesen érkezett meg az Egyesült Államokba, de most már felvette a ritmust, és készül a következő szezonra az USHL-es Youngstown Phantoms együttesével Keresztes Levente. A 18 éves korosztályos válogatott támadót kérdeztük.

Májusban érkezett a hír, hogy a korosztályos jégkorong-válogatott egyik meghatározó játékosát, Keresztes Leventét draftolta a világ legerősebb juniorbajnokságában, az USHL-ben szereplő Youngstown Phantoms együttese. Teljesen új azonban nem lesz neki a közeg, hiszen már az előző évadban is a tengerentúlon hokizott, az NCDC-ben játszó Twin City Thunder együttesében 42 meccsen 42 pontot (12 gól, 30 assziszt) hozott össze. A nyarat Magyarországon töltötte, a kiutazás nem alakult zökkenőmentesen. „Vértes Nátánnal ketten utaztunk az Egyesült Államokba, két hetet azonban még a kiutazás előtt Zágrábban kellett töltenünk. Nem volt egyszerű a helyzet, de a helyi csapat pályáján jégre tudtunk menni a magyar szövetség segítségének köszönhetően. Végül pedig Zágráb-Isztambul-Chicago útvonalon megérkeztünk. Egy napot töltöttünk ott, a válogatott korábbi játékosával, Holéczy Rogerrel részt vettünk egy skills edzésen” – emlékezett vissza a három héttel ezelőtti történésekre Keresztes.

Keresztes Levente az USHL-ben sem venne vissza a tempóból Forrás: Instagram
Keresztes Levente az USHL-ben sem venne vissza a tempóból Forrás: Instagram
A 18 éves csatárt természetesen megkérdeztük a kinti koronavírus-helyzettől is, és szerencsére pozitív hírekkel tudott szolgálni. „Jelenleg annyira nem érzékelhető a baj, mint otthon. De természetesen a szabályokat itt is be kell tartani, a csapatnál úgy kezdtünk, hogy mindenkin elvégezték a koronavírustesztet, mindenki negatív lett, így rendben el tudtuk kezdeni a felkészülést. Bizakodó vagyok, hogy a bajnokságot is az előre eltervezett ritmusban le tudjuk játszani.” S bár az amerikai közeg már nem lesz ismeretlen a számára, azért szintlépés előtt áll a MAC-nevelésű hokis. Abban bízik, hogy ezt a lécet is át tudja ugrani. „A tapasztalatszerzés szempontjából nagyon fontos év lesz, szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni az USHL-ben is. És ezzel együtt abban bízom, hogy az elmúlt évben látott pontátlagot meg tudom ismételni.” Keresztesék az első bajnoki meccsüket november 6-án a Chicago Steels otthonában játsszák. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.