UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-10-02 12:31

Vízilabda: Csapó vállalkozott, és öt góllal zárt az FTC otthonában

A KSI 17 éves vízilabdázója, Csapó Ádám nem mindennapi tettet hajtott végre a férfi ob I-ben azzal, hogy félretéve megilletődöttségét, hat lövésből öt gólt szerzett a világ egyik, ha nem a legjobb csapataként számon tartott FTC-Telekom otthonában.

Szerdán a férfi vízilabda ob I-ben a friss hazai kupagyőztes FTC-Telekom az utánpótláskorúakra épülő, idén feljutott KSI együttesét fogadta a Népligetben. Bár a BL-címvédő vendéglátó gárda klasszisai közül Vámos, Sedlmayer, Constantin-Bicari, Jaksics, Zalánki és Varga Dénes sem szerepelt, Varga Zsolt vezetőedző fiatalokkal kiegészülő kerete így is igen erős maradt. A meccs hamar eldőlt, a Ferencváros a második negyedben 8–0-ra is vezetett, ezután törte át a falat a KSI, és a 17 éves Csapó Ádám révén megszerezte első gólját. A folytatásban aztán teljesen pariban volt Horváth János legénysége, Csapó pedig olyannyira belelendült, hogy még négy gólt berámolt a zöld-fehérek kapujába, így a végeredmény is teljesen elfogadható lett a csikócsapat szempontjából: 17–9. Csapónak ez az ötödik meccse volt a felnőtt élvonalban, ebben az évadban a negyedik, és érdekesség, hogy két éve, éppen az FTC ellen debütált. Akkor persze csak epizódszerep jutott neki, ezúttal fő.

Csapó Ádám (9) bennmaradna a KSI-vel az ob I-ben Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Csapó Ádám (9) bennmaradna a KSI-vel az ob I-ben Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
„Szerintem most egy kicsit félve ugrottunk vízbe, pedig erre semmi okunk nem volt, hiszen ezen a meccsen mi csak tanulhattunk. Szerettük volna minél kevesebb gólon tartani az ellenfelet, bár ez a kezdetekben, mint látszik, nem igazán sikerült. Ennek ellenére én az elejétől kezdve úgy voltam vele, hogy vállalkozni kell. Örülök, hogy az első gólom kicsit megdobta a csapatot. Már ideje volt annak a gólnak, és azért is kellett, mert láthattuk, ha Vogel Soma védi a kaput, akkor is be lehet lőni. Természetesen jó érzés volt öt góllal zárnom a mérkőzést. Először nem is gondoltam, hogy ez olyan nagy dolog lenne, de amikor láttam, sokan gratulálnak üzenetben, és visszanéztem a gólokat, elég jó érzés fogott el. Ez remek visszajelzés, hogy jó úton haladok, de mindenképpen dolgozni kell tovább.” Bár még csak négy meccset játszott a KSI az ob I idei kiírásában, úgy tűnik, Csapót feldobja, ha nagy csapatok ellen szerepelhet, hiszen a Vasas kapuját is kétszer vette be. „Nyilván minden mérkőzésen én is, és a csapat is a legjobbra törekszik. Talán a hozzánk hasonló szintet képviselő gárdák ellen nagyobb a stressz bennem, mert mindenáron nyerni szeretnék. Az erősebb ellenfelek ellen nincs veszítenivalónk, ezért teljesen felszabadultan játszhatunk. Úgy, mint legutóbb, másfél negyed után. Az ob I óriási kihívás, de ilyen közegre van szükségem, hogy a társaimmal együtt fejlődni tudjak. Szeretnénk jövőre is ezen a szinten pólózni, a célunk a bennmaradás. Reálisnak gondolom, hogy többször is három pontot szerzünk, csak el kell hinni, hogy képesek vagyunk rá.” Ha minden a KSI tinédzserének tervei szerint alakul, akkor nemsokára ismét sokat hallhatjuk a magyar vízilabdában olyan jól csengő vezetéknevet. Bár az ígéret csupán névrokona a „Dudi” becenéven is ismert olimpiai, világ- és Európa-bajnok legendának, Csapó Gábornak, azért neki is vannak pólós felmenői. Édesapja, István sokáig a Szeged együttesét erősítette, és jelenleg is játszik az Octopus SE-ben. „Édesapukámnak nagyon sokat köszönhetek, ezért is nézek fel rá, amennyire lehet” – zárja a fiatal pólós. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.