UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-10-04 08:51

Kézilabda: Holdosi Bence lassan túl a koronavíruson, és Egerben magának is bizonyítana

Sok egri csapattársához hasonlóan a juniorválogatott balszélsője, Holdosi Bence is megfertőződött a koronavírussal; a közeledő visszatérésről és az idényre kitűzött céljairól kérdeztük.

Fájóan sok mérkőzés elmaradt a férfi kézilabda NB I mostani szezonjában, az SBS-Eger csapata csupán egy meccset játszott le a bajnokságból, mert a szeptember 9-én elvégzett koronavírustesztekből kiderült, hogy számos játékosa fertőzött. Közülük az egyik a juniorválogatott 19 éves balszélsője, Holdosi Bence is, akit mindenekelőtt a hogylétéről kérdeztünk. „Jobban vagyok már, most éppen a teszteredményre várunk, amit elvégeztek rajtunk – kezdte honlapunknak Holdosi. – Reménykedem benne, hogy most végre már negatív lesz. A tünetek nálam fej- és szemfájdalomban jelentkeztek, de most már úgy érzem, túl vagyok rajta. Mindannyian várjuk, hogy újrakezdődhessenek az edzések, az elején még természetesen csak közepes tempóval. Utána újabb vizsgálatok várnak ránk, és aztán lehetne elkezdeni az újbóli alapozást. Abban bízunk, hogy novemberben már megint tétmérkőzést játszhatunk.”

Holdosi Bence alig várja, hogy újra egri színekben játszhasson Forrás: SBS-Eger Facebook-oldal
Holdosi Bence alig várja, hogy újra egri színekben játszhasson Forrás: SBS-Eger Facebook-oldal
Ugyanis eddig csak egy volt. A Komló otthonában akkor 32–27-es vereséget szenvedtek az egriek, Holdosi három gólt dobott. „Nagy élmény először egri színekben játszani, a góljaimnak örültem is, de sajnálom, hogy kikaptunk, mert elég jól tartottuk magunkat, a második félidő elejét rontottuk el. Azt gondolom, a rutin döntött a Komló javára, ez egyre jobb lesz, a hibáinkat folytatásra ki fogjuk javítani.” Az ifjúsági vb-ötödik helyezett játékos a nyáron az FTC-ből érkezett egyéves kölcsönbe a Heves megyeiekhez. Az előző évadban Kovacsics Péter és Bohács Sándor mögött nem sok lehetőséget kapott, ezért a játékpercek miatt döntött a váltás mellet, amiben a zöld-fehérek is támogatták. A játékos pedig úgy érzi, jól sülhet el a váltás. „Már kívülről is nagyom szimpatikus volt nekem a csapat, tudtam, hogy Tóth Edmond szeret a fiatal játékosokkal dolgozni. Az idősebb játékosok is jól fogadtak, de természetesen mindenki tudja a helyét. Nem volt előre kitűzött nagyobb cél, a legfontosabb a bennmaradás, de szerintem egy jó kis fiatalos, pörgős együttes alakulhat belőlünk, amely képes meglepetéseket okozni. Minél több játéklehetőséget szeretnék kiharcolni és be akarom bizonyítani magamnak, hogy képes vagyok megállni a helyemet az NB I-ben.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.