UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-10-04 13:12

Vízilabda: Dömsödi Dalma az ifikkel tartaná, a felnőttekkel borítani a papírformát Szentesen

A Szentes női felnőtt és ifjúsági vízilabdacsapatának 17 éves ígérete, Dömsödi Dalma ejtett szót a közelmúltbeli sikerekről, és a bajnoksággal kapcsolatos várakozásokról.

Szombaton a második meccsét is megnyerte a Szentes női vízilabdacsapata az ob I-ben, a Budapesti Honvéd elleni győzelemből a felnőtt- és az ifiegyüttes gólfelelőse, a 17 éves Dömsödi Dalma hat találattal vette ki a részét. A korosztályos válogatott ígéret nyáron ott folytatta a szereplését, ahol a koronavírus-járvány miatti szünet előtt abbahagyta, és a Sipos Edit ifjúsági kupában rögtön aranyérmet nyert társaival. Hogy a szentesi korosztályos gárda az ország legnívósabb alakulatai közé tartozik, az nem újdonság, a felnőtt- és az ificsapat vezetőedzői posztjára érkező Matajsz Márk személye pedig csak növelte a lányok motivációját. Ez is hozzájárult a kupaaranyhoz, amelyet a Szentes a BVSC-Zugló elleni döntőben 5–4-re nyert, Dömsödi Dalma pedig ezzel együtt a sorozat gólkirálya is lett 26 találattal.

Dömsödi Dalma továbbra is ontja a gólokat a Szentesben Fotó: Vidovics Ferenc
Dömsödi Dalma továbbra is ontja a gólokat a Szentesben Fotó: Vidovics Ferenc
„A legfontosabb az volt az ifjúsági kupát illetően, hogy újra játszhattunk. Ebben az időszakban alapesetben a korosztályos válogatottal készülünk, utazunk világeseményre, de most a klubcsapatban szerepelhettünk. Picit szokatlan volt, de ugyanakkor felemelő is, hogy nyitott medencében, napsütésben vízilabdáztunk, nem pedig a komor uszodában. Örülök, hogy én lőttem a legtöbb gólt, de a lényeg az, hogy sikerült hazahoznunk a trófeát.” A siker után Dalma a bajnokságokban is szeretne minél jobban teljesíteni társaival. Ez az ifik között egyébként majdhogynem elvárás Szentesen, hiszen a lányok évről-évre a dobogó legfelső fokáért harcolnak, a több utánpótláskorút foglalkoztató felnőtteknél már más a helyzet, miután a helyi ígéretek többsége továbbtanulási lehetőség hiányában a középiskola után elhagyja a várost. „A szentesi leány ificsapat tudja, hogy jó, éppen ezért mindig nyerni szeretne, és azt is elfogadtuk, hogy a felnőtt milyen helyzetben van. A kettő között meg lehet találni az összhangot, az ob I-ben rengeteget tanulhatunk, az ifimeccseken sok sikerélményben van részünk. Az ob I-ben többször találkozunk nálunk erősebb csapattal, de a papírforma azért van, hogy felborítsuk. Remélem, ez fog is sikerülni a jövőben. A sportban tudni kell nyerni és veszíteni is. Borzasztó érzés a vereség, de már el tudom fogadni, és képes vagyok tovább lépni azzal a céllal, hogy a következő mérkőzésen javíthatunk, folytatódhat a fejlődésünk. A felnőttcsapattal szerintem az ötödik vagy a hatodik hely a reális, az ifivel szeretnénk érmet nyerni. Az edzőnk taktikailag és erőnlétileg is sokat segít, hogy ezt elérjük.” Az ígéret az előző években remekelt az utánpótlás-pontvadászatokban. A szentesi gyermek-, és a serdülőcsapattal is szerzett bajnoki címet, mindkét korosztályban volt gólkirály. 2003-as születésűként idén azonban már csak az ifik között szerepelhet. „Furcsa, hogy már csak egy meccs van vasárnaponként. Két éve még úgy vártam, milyen jó lesz, ha már csak egyetlen mérkőzést játszom a hét utolsó napján – hát nem olyan jó. Már most visszasírom, hogy volt lehetőség játszani, mert valóban a játék a legfontosabb. Picit szomorú is vagyok emiatt. Ha tehetném, az ifimeccs előtt vízbe ugranék a serdülő-, és a gyermekcsapat mérkőzésén is.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.