UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-10-05 19:25

Kosárlabda: Tóth Orsolya 18 ponttal nyitott az élvonalban

A hét végén rajtolt a női első osztályú kosárlabda-bajnokság új kiírása, amelynek nyitómérkőzésén a Vasas Akadémia 76−61-re legyőzte a PINKK-Pécsi 424 csapatát; a pasarétiek legjobbja a húszéves Tóth Orsolya volt, aki 18 pontot, 9 lepattanót és 3 gólpasszt szerzett.

Nyolc utánpótláskorúval a keretben állt fel a Vasas Akadémia a PINKK-Pécsi 424 ellen, a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság új évadának nyitómérkőzésén, amelyet a Baranya megyeiek otthonában 76−61-re megnyertek a pasarétiek. A Vasas legsikeresebb játékosa a húszéves Tóth Orsolya volt, aki 18 pontot, 9 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett a mérkőzésen: ez 31-es hatékonysági mutatót eredményezett.

Tóth Orsolya remekelt a PINKK-Pécsi 424 ellen Forrás: hunbasket
Tóth Orsolya remekelt a PINKK-Pécsi 424 ellen Forrás: hunbasket
„Magam is meglepődtem, hiszen az edzőmeccseken úgy éreztem, döcögősen megy a játék, ehhez képest a Péccsel szemben támadásban és védekezésben egyaránt jól dolgoztam. Örülök neki, hogy elkaptam a fonalat és ezzel segíthettem a lányokat. Az biztos, hogy jól összekaptuk magunkat, ugyanakkor vannak még mindig olyan hibáink, amelyeket ki kell küszöbölnünk a folytatásban.” Orsolya kíváncsian várja, hogyan alakul a hétvégén rajtolt bajnokság. „Új rendszerben zajlik a liga: heti két mérkőzésen kell helytállnunk. Ehhez mindenkinek alkalmazkodnia kell, nem tudom, hogy bírjuk majd. Nagyon jó erőnléti állapotban kell lennünk ahhoz, hogy mindig ugyanazon a szinten teljesítsünk. Ez a menetrend egyben azt is eredményezi, hogy kevesebbet edzhetünk, emiatt a megszokottnál is hatékonyabbnak kell lennie a munkánknak.” A pasarétiek május közepén bejelentették, hogy Földi Attila három év után távozik az alakulat kispadjáról és az Aluinvent DVTK-t irányítja a folytatásban. Július közepén kiderült, Milos Pavlovic lesz az új vezetőedző. „Milos remek szakember, pontos és precíz, minden apróságra ügyel, nekünk pedig ugyanerre kell törekednünk. A játékstílusunk nem változott sokat: hasonlóan sokat futunk és küzdünk egy az egy ellen, mint Attila kezei alatt. Jól esik, hogy érzem a bizalmat, remekül kijövünk Milossal. Az én feladatom az, hogy ezzel éljek is, szóval ezért mindent megteszek a mérkőzéseken.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.