UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2020-10-07 20:29

A gyerekekhez és a szülőkhöz szól a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia

Az ország negyvenhat egyesületét érintő előadás-sorozattal kezdett toborzásba a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia.

Tíz felvonásból álló toborzókörutat indított a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai vezetősége – számol be a kozmaakademia.hu. Bócsán és Egerben már járt a nevelőműhely nagykövete, egyben szakmai tanácsadója, a Magyarország 100. olimpiai bajnoki címét szerző Hegedüs Csaba, valamint a KIMBA szakmai felelőse, a szövetség ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter.

Forrás: kozmaakademia.hu
Forrás: kozmaakademia.hu
„Bócsán több mint hatvanan voltak, Egerben pedig negyvenen – rengeteg szülő, gyerek és edző volt kíváncsi a bemutatóra, nagy érdeklődéssel figyelték a prezentációt. Pozitív visszajelzéseket kaptunk” – számolt be tapasztalatairól Bacsa Péter. A cél az, a vidéki egyesületek is csatlakozzanak a KIMBA programjához, ennek érdekében úgy alakították ki a menetrendet, hogy közvetetten az ország negyvenhat birkózóegyüttesét érintsék az előadások. „Olyanra is lesz példa, hogy egy-egy állomáson akár négy-hat-nyolc klubot is érintünk. Most elsősorban nem az edzőkhöz, hanem a szülőkhöz és a gyerekekhez szólunk – Hegedüs Csaba minden alkalommal jelen van, rajta kívül a szövetség sportigazgatója, Bácsi Péter, az akadémia sportszakmai operatív menedzsere, Németh Iván vagy én képviseljük a KIMBA-t.” Bacsa arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenkit szeretettel várnak a november 7-én és november 14-én esedékes szülői nyílt napon Csepelen, a nemzetközi szintű sportkomplexumban.

A toborzókörút állomásai Október 5.: Bócsa Október 6.: Eger Október 12.: Cegléd, 17.00 óra Október 13: Zalaegerszeg, 15.00 Október 13.: Szombathely, 18.30 Október 14.: Tatabánya, 17.00 Október 15.: Orosháza, 17.00 Október 16.: Miskolc, 17.00 Október 21.: Pécs, 17.30 Október 24.: Berekfürdő, 15.00

További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.