UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-10-08 20:25

Kézilabda: négy ifjúsági korú játékossal utazik a Ferencváros az Esbjerg elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre

A koronavírus-járvány által sújtott FTC két halasztott BL-meccs után utazik Dániába, az Esbjerg otthonába. Elek Gábor vezetőedző elárulta, négy ifjúsági korú játékos is helyet kap a vasárnapi keretben.

Az első fordulóban 26-25-ös hazai vereséget szenvedett a Rosztov-Dontól, majd koronavírusfertőzések miatt a következő két meccsére halasztást kért az FTC-Rail Cargo Hungaria együttese a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) döntésének értelmében viszont vasárnap Esbjergben már játszania kell Elek Gábor csapatának, aki érdekes információkat osztott meg a Fradi TV-vel csütörtöki interjújában.

Elek Gábornak alaposan át kell szerveznie a csapatát a fertőzések miatt, az utazó keretben négy ifista is helyet kaphat Fotó: Czegléd István/MTI
Elek Gábornak alaposan át kell szerveznie a csapatát a fertőzések miatt, az utazó keretben négy ifista is helyet kaphat Fotó: Czegléd István/MTI
„Nem csinálunk belőle titkot, hét felnőttjátékosunk áll rendelkezésre, hat ifjúsági korú játékossal töltöttük fel a keretet. Közülük négyen el is utaznak Esbjergbe. Olyan helyzetbe kerültünk, amilyenbe korábban még soha, de megpróbáljuk a lehető legjobban megoldani. A keddi nap számunkra kicsit elkeserítő volt (akkor utasította el az EHF az FTC újabb halasztási kérelmét – a szerk.). Nem csak arról van szó, hogy az ifistáknak ez a szint még borzasztóan sok, hanem ez a rendkívül hosszú karanténhelyzet borzasztóan leépítette a játékosokat, kiestek a ritmusból. Nem lehet azt mondani, hogy esélyesként utazunk Esbjergbe, de azért mindent meg fogunk próbálni.” A ferencvárosiak utazó kerete egyelőre nem nyilvános, és alighanem az utolsó pillanatig várni fognak a névsor kihirdetésével – ezt megkeresésünkre az FTC sajtóosztálya is megerősítette. A vezetőedző nyilatkozatát hallva azonban egyáltalán nem kizárt, hogy utánpótláskorú játékosok is szóhoz jutnak vasárnap 14 órától Dániában. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.