UtánpótlásSport
2023. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2020-10-08 14:44

Tollaslabda: a Multi Alarm SE egyik fő célja az utánpótlásbázis-növelés

„Fontosnak tartjuk, hogy valamilyen cél folyamatosan lebegjen a gyerekek szeme előtt. Megpróbáljuk arra nevelni őket, hogy legyen saját elképzelésük, képük az életről, önmagukról” − mondja a Multi Alarm SE vezetőedzője, Tóth Henrik.

Semmi kétség, a hazai tollaslabdaműhelyek legsikeresebbje a Multi Alarm SE. A pécsiek az elmúlt tizenegy évben kilenc felnőtt magyar bajnoki címet szereztek és az utánpótlás országos bajnokságokon is rendre dominálnak.

A Multi Alarm SE-ben a megfelelő szintű szakmai háttérben hisznek
A Multi Alarm SE-ben a megfelelő szintű szakmai háttérben hisznek
„Tíz éve van meg a csarnokunk, ez volt az alapja annak, hogy olyan minőségi munkába kezdjünk, amely hosszú távon is eredményes lehet. Azóta sok kiváló edző megfordult nálunk és az utánpótlás-bázisunk nagyjából száz főre duzzadt. Évről évre egyre több gyereket szeretnénk foglalkozni, ily módon nagyobb esélyünk nyílhat arra, hogy kiemelkedő kvalitású játékosokat felfedezzünk, akik szép sikereket érhetnek el maguknak és az egyesületnek” − taglalja honlapunknak a Baranya megyei klub vezetőedzője, Tóth Henrik. Csakhogy a bázisnövelés nem egyszerű feladat idehaza, hiszen a tollaslabda nem tartozik a legismertebb sportágak közé. „Úgy vélem, a sportág egyre jobb irányba tart Magyarországon − veszi át a szót a Multi Alarm SE edzője, Gregor McVean. − Főleg azóta, amióta Sárosi Laura kvalifikálta magát a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiára. Laurán kívül is akadnak nemzetközi szinten ütőképes játékosok, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tollaslabda kis sportágnak számít Magyarországon, és nehéz helyzetben van a nála nagyobbakkal szemben. Ismétlen: jó irányba tartunk, de rengeteg munkára van még szükség ahhoz, hogy felzárkózzunk a legjobb európai országokhoz.” A klub célja az eredményesség mellett tehát az, hogy minél több gyereket integráljon a programjába. A szakmai filozófia mondhatni, bevált módszeren alapszik. „Megköveteljük a fiataloktól, hogy ha lejönnek edzeni, akkor azt a fejlődésük, sikerességük érdekében tegyék. Fontosnak tartjuk, hogy valamilyen cél folyamatosan lebegjen a szemük előtt. Megpróbáljuk arra nevelni őket, hogy legyen saját elképzelésük, képük az életről, önmagukról” − folytatja Tóth Henrik. De mi a Multi Alarm SE sikerességének a titka? „Kiváló szponzor áll mögöttünk, amelynek segítségével mindig biztonságban érezhetjük magunkat; ez alapfeltétel. Emellett persze kell az a fajta szakmai háttér, amely által bármelyik gyerek láthatja, meddig juthat el ebben a sportban, ha keményen, alázattal dolgozik.” További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.