UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-10-09 17:19

Labdarúgás: a szeptemberi 3–3 után ismét farkasszemet néz a szlovénokkal az U21-es válogatott

A márciusban kezdődő, hazai társrendezésű korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott kedden 18.00 órakor méri össze erejét a szlovénokkal, az idén immár másodszor.

Az Európa-bajnokság kezdetéig már csak fél év van hátra, ezért hatványozottan rosszul érintette a magyar U21-es válogatottat, hogy közel egy év kimaradt a felkészüléséből, és tavaly november után csak idén szeptemberben tudott ismét nemzetközi mérkőzést játszani. A szeptemberi, szlovénok elleni összecsapás első hatvan percében mutatott teljesítmény kimondottan biztató volt, Bíró Bence mesterhármasával már 3-0-ra vezetett Gera Zoltán csapata, ám a szlovénok kihasználták a találkozó utolsó harmadában elkövetett hibákat, és 3-3-as döntetlenre mentették a meccset.

Gera Zoltán szeretné, ha a szlovénok elleni meccs után már nem azt kérdeznék tőle, mikor nyer már végre a csapata Forrás: MLSZ
Gera Zoltán szeretné, ha a szlovénok elleni meccs után már nem azt kérdeznék tőle, mikor nyer már végre a csapata Forrás: MLSZ
A két csapat most ismét megmérkőzik egymással, ráadásul a helyszín is ugyanaz lesz: a szombathelyi Haladás sportkomplexuma. Gera Zoltánnak az elmúlt napokban két játékosról kellett lemondania sérülés miatt, Bárány Donát és Kiss Bence sem tudott csatlakozni a kerethez, helyükre a kispesti Tóth-Gábor Kristóf és a ferencvárosi Csonka András került a csapatba. A keret vasárnap óta készül együtt a jövő keddi mérkőzésre. „Bizakodva várjuk a keddi mérkőzést, a szeptemberi, szlovénok elleni találkozó első hatvan perce önbizalmat ad és irányt mutat a játékosok számára, egyértelműen építhetünk arra a teljesítményre – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak. – Ezzel együtt kielemeztük a hibáinkat is, megnéztük, mi vezetett ahhoz, hogy háromgólos vezetést követően nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. A stabil védekezés az eredményes játék alapja, ezért ezen a területen különösen fontos, hogy végig koncentráltak legyünk, ne legyenek hullámvölgyeink, és ne kövessünk el hibákat. Támadójátékban hasonló teljesítményt várok a csapattól, mint egy hónappal ezelőtt, bízom benne, hogy összességében sikerül előrelépnünk a szeptemberi mérkőzéshez képest. A kerettagok játékban vannak, többen közülük az NB I-ben szerepelnek, ez optimizmusra ad okot, és az elmúlt napok edzésmunkája alapján is pozitívan várhatjuk a találkozót." A mérkőzés arra is szolgál, hogy Gera Zoltán újabb játékosokat nézzen meg, hiszen az együttesben most is vannak olyanok, akik korábban még nem kaptak bizonyítási lehetőséget. Sőt, az Eb-re készülő keret a FIFA szabálymódosítását követően akár azokkal a határon túli magyarokkal is bővülhet, akik eddig nem szerepelhettek az utánpótlás-válogatottban. Mostantól csak a Magyarországon eltöltött öt évet szükséges kivárni, így ha Gera Zoltán számít például Zsóri Dánielre vagy Kusnyír Erikre, akkor elviekben ennek az útjából minden akadály elhárult.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Varga Ádám (Soroksár), Kovács Péter (Budaörs) Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár), Hinora Kristóf (Vasas), Szűcs Kornél (DVTK), Balogh Botond (Parma), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Temesvári Attila (ETO FC Győr), Gergényi Bence (ZTE FC), Deutsch László (Puskás Akadémia) Középpályások: Csonka András (Ferencváros), Hidi M. Sándor (Vasas), Palincsár Martin (MTK Budapest), Májer Milán (ETO FC Győr), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd) Támadók: Szánthó Regő (ZTE FC), Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Schön Szabolcs (MTK Budapest), Szabó Máté (Budafok), Bíró Bence (MTK Budapest), Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.