UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-10-11 16:32

Kézilabda: Fradi-csoda Esbjergben – Ballai Borbála is nagyot játszott első BL-mérkőzésén

Senki sem hitte, mégis két ponttal tért haza Dániából a koronavírus-járvány miatt extrán tartalékos FTC. A 17 éves Ballai Borbála pályafutása első Bajnokok Ligája-mérkőzésén védekezésben és támadásban is helyt állt.

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog. Az edzéseken megtapasztaltam, hogy egészen más a játék sebessége, a faltok erőssége, ezt a ritmust próbálom most felvenni” – nyilatkozta honlapunknak még júliusban az FTC-Rail Cargo Hungaria 17 éves irányítója, Ballai Borbála, aki akkor került a felnőttcsapat keretébe. Aztán a Szombathely elleni felkészülési meccsen bemutatkozhatott, de bajnoki mérkőzésen egyelőre nem lépett pályára. Ő is elmondta, rá az idén még egyértelműen a zöld-fehérek NB I/B-s csapatában számítanak. Azóta szinte semmi sem alakult az FTC tervei szerint: nyolc játékosuk is kidőlt a koronavírus-járvány miatt, heten maradtak hadra foghatóak a felnőttek közül, így négy ifista – Bánfai Virág, Ferenczy Diána, Kovalcsik Jázmin és persze Ballai – is velük tartott Dániába, az Esbjerg elleni vasárnapi BL-mérkőzésre.

Ballai Borbála bátor, kemény játékkal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában Forrás: fradi.hu
Ballai Borbála bátor, kemény játékkal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában Forrás: fradi.hu
Nagy reményeik ebben az összeállításban természetesen nem lehettek Szucsánszkiéknak, de remekül tartották magukat az első félidőben, Ballai a 19. percben lépett először pályára, kemény, bátor játékkal hálálta meg a bizalmat. Elek Gábor vezetőedző elsősorban védekezésben, a 2-es pozícióban számított rá, támadásban időnként a jobbátlövő, egyszer-egyszer pedig az irányító posztján fordult meg. S tökéletesen helyt állt, ahogyan a ferencvárosiak is egyre jobban spannolták magukat a mérkőzésbe. Előbb ledolgozták a négygólos félidei hátrányt, majd átvették a vezetést, az utolsó öt percben pedig már izgulni sem kellett, 24−21-re nyertek. Mesébe illő sikert arattak Ballaiék, akinek hasonló szépre sikerült a bemutatkozása a Bajnokok Ligájában – amely egészen egyedülálló módon előbb adatott meg neki, mint az NB I-es antré –, még az első gólját is kis híján megszerezte, ettől Poulsen kapus nagy védése fosztotta meg. Ám emiatt ma aligha fog bánkódni. Pláne, hogy egy hét múlva következhet az újabb lehetőség, az újabb BL-mérkőzés, méghozzá a CSM Bukarest otthonában. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.