UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-10-16 15:34

Labdarúgás: Simon Miklós a Magyar Futball Akadémia új szakmai igazgatója

A Budapest Honvéd második csapatát vezetőedzőként irányító, utánpótlás szakmai koordinátor, Simon Miklós veszi át a távozó Uwe Scherr helyét, így a jövőben ő lesz a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója.

Nagy horderejű személyi változtatást jelentett be a Budapest Honvéd közösségi oldalán: a klub utánpótlásáért felelős Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója, a német Uwe Scherr távozik, s a helyét az egyesület második csapatának vezetőedzője, Simon Miklós veszi át.

Simon Miklós (balra) lett a Magyar Futball Akadémia új szakmai igazgatója Forrás: honvedfc.hu
Simon Miklós (balra) lett a Magyar Futball Akadémia új szakmai igazgatója Forrás: honvedfc.hu
„Szerintem eddig hiányzott a rendszerünkből az átmenet, egy kapocs az első csapat és az akadémia között, amely kapocs segít áthidalni ezt a nagyon szenzitív időszakot a gyerekeknél, amit az első csapatba lépés jelent. Ez a kapocs lehet az NB II-es kölcsönjáték, az NB III-as csapattal való edzés és játék, illetve az NB I-es csapattal való edzés, ezzel foglalkozni és utánkövetni összetett feladat, és azzal, hogy a második csapat edzői, valamint a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatói feladatát is ellátom, átláthatóvá teszi ezt a részt" – magyarázta a szakember a honvedfc.hu-nak. A célokkal kapcsolatosan megjegyezte, mindenképpen szeretnének nemzetközi szinten is topjátékost kinevelni a magyar labdarúgásnak. „Akkor lennék nagyon elégedett, ha elérnénk azokat a minimális változtatásokat, ami ahhoz kell, hogy nemzetközi szinten is topjátékos kerüljön ki az akadémiáról, akár külföldi első osztályba, akár külföldi akadémiára, akár úgy, hogy az első csapatban bemutatkozó játékosainkat komoly klubok felé tudjuk továbbértékesíteni. Nekem a Honvédban, az itt felnevelkedő fiatalok mindegyikét szinte a saját gyermekemként kell kezelni, és a legjobbat akarom nekik. Úgy érzem, hogy ez itt most adott, ha tudunk az álmaik megvalósulásában segíteni, és ez a klubnak is jó, akkor a kitűzött célok megvalósulhatnak. Ha a fiatalok felfelé áramoltatását, ha a kiugróan fiatal második csapatunkat nézzük, vagy éppen azt, hogy tizenkét játékost adtunk kölcsön az NB II-ben, és nemcsak kiöregedő, hanem U19-es futballistákat, akik játszanak is a klubjaikban, akkor ezek a célok nemcsak célok, hanem megvalósult célok lesznek a jövőben." További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.