UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2020-10-17 11:37

Tenisz: Tóth Amarissa még csak félúton jár

A nyolcaddöntőig jutott az év utolsó junior Grand Slam-tornáján a 17 éves Tóth Amarissa, aki nem elégedetlen párizsi produkciójával.

Egyesben a legjobb tizenhatig menetelt, párosban pedig a nyitó fordulóban búcsúzott a junior Roland Garroson Tóth Amarissa. A 17 éves játékos a rajt előtt a nyolc közé jutásban bízott, ettől a negyedik helyen kiemelt orosz Kugyermetova fosztotta meg.

Tóth Amarissa elégedett párizsi teljesítményével Forrás: MTK Budapest
Tóth Amarissa elégedett párizsi teljesítményével Forrás: MTK Budapest
Az MTK Budapest honlapjának értékelte a párizsi tornát: Csak egy hajszál választott el a legjobb nyolctól, de így sem lehetek elégedetlen. A nyolcaddöntőben a negyedik kiemelt orosz leány nagyon erős ellenfélnek bizonyult, aznap jobb volt nálam. Sajnálom, mert az első szettben 3–1-re vezettem ellene, kár, hogy a bíztató kezdés ellenére végül nem tudtam legyőzni. Furcsa volt ez a néhány nap, amit Párizsban töltöttem, mert buborékban tartottak minket, csak a Garros helyszíneit látogathattuk. Olyan 2020-as volt ez a torna. Annak viszont örülök, hogy húsz helyet javítottam a junior-világranglistán. Még csak félúton járok, mert korábban már álltam egyszer a 35. helyen is, de az 55. sem rossz.” Ezzel ő lett a legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar fiatal, éppen klubtársát, Szabanin Natáliát előzte meg, aki jelenleg az 59. helyen áll. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.