UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-10-20 20:14

Golf: a juniorválogatottak ünnepi győzelmet arattak a felnőttek ellen

A junior fiú- és a leányválogatott győzelmével ért véget az V. Golfünnep, Kötél Bence az egyéni versenyben is nyert.

A magyar golf immár hagyományosnak tekinthető jeles eseményére, az V. Golfünnepre a hétvégén került sor. A Pannonia Golf & Country Clubban rendezett versenyen a négyfős női és férfi felnőtt-, junior-, mid-amatőr-, szenior-, férfi szuper szeniorválogatott, valamint a profik csapata mellett az elnökség tagjai is külön gárdával indultak.

A győztes leánycsapat Forrás: hungolf.hu
A győztes leánycsapat Forrás: hungolf.hu
A szövetség beszámolója szerint a stroke play forduló után a döntő match play kör – a kiszámíthatatlan időjárás mellett – számos izgalmas fordulatot tartogatott. A junior fiúk a férfiak elleni derbijén nagy meglepetésre, a Balaton Golf tehetségének, Horváth Ákosnak szoros küzdelemben (1up) sikerült Csányi Olivérrel szemben győznie, Greff Bálint pedig kiélezett csatában maradt alul Závaczki Bálint ellen, így a Kötél Bence és a Bertényi Bence által hozott mérkőzésekkel együtt, a junior fiúválogatott szerezte meg az aranyérmet. A nők versenyében idén is playoff döntött az első hely sorsáról. A szeniorválogatott csapatkapitánya, Batta Krisztina még meg tudta szerezni a győzelmet Jaczkovics Emmával szemben, de a Hoffmann Annamária–Földesi Katalin és a Lehoczky Fanni–Turkovics Ilona párosításból a juniorok kerültek ki győztesként. Koharek Anna már csak az 1., 2., 3., 8. és 9. szakaszokon zajló playoffban tudott Nagy Rékával szemben bizonyítani, és bebiztosította a junior lányok győzelmét. Az egyéni verseny győztese Kötél Bence és Batta Krisztina lett.

A győztes junior fiúválogatott: Bertényi Bence, Horváth Ákos, Kötél Bence, Závacki Bálint, T: Fülöp Gergő A győztes junior leányválogatott: Jaczkovics Emma, Koharek Anna, Lehoczky Fanni, Sántha Laura, T: Hoffmann Annamária

További korosztályos hírek GOLFBAN a sportági aloldalunkon.