UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-10-20 11:36

Jégkorong: még az idén megtartják az A csoportos junior-világbajnokságot Kanadában

Több mint tíz hónap kényszerű kihagyás után december 25-től újra tornát rendez az IIHF: akkor kezdődik az edmontoni U20-as jégkorong-világbajnokság.

Az IIHF (Nemzetközi Jégkorong Szövetség) február elején olimpiai selejtezőket tartott, ám a koronavírus-járvány terjedése miatt márciustól valamennyi tornáját törölte.

Az NHL rájátszáshoz hasonlóan a juniorvébének is az edmontoni Rogers Arena ad otthont Forrás: nhl.com
Az NHL rájátszáshoz hasonlóan a juniorvébének is az edmontoni Rogers Arena ad otthont Forrás: nhl.com
A férfi juniorkorosztály elit világbajnokságának megrendezését Kanada szigorú körülmények között vállalta. Eredetileg Edmonton és Red Deer városa adott volna otthont a vb-nek, ám a hatóságokkal egyeztetve csak az edmontoni Rogers Arénában lesznek mérkőzések, zárt kapuk mögött. Az ötletet az észak-amerikai profiliga (NHL) augusztus-szeptemberi rájátszása adta, amikor ugyanitt "buborékban", azaz elszigetelve játszott 24 csapat, és a több, mint 33 ezer koronavírus-teszt egyike sem hozott pozitív eredményt. A torna december 25-én a Svájc–Szlovákia találkozóval kezdődik, december 20-tól 23-ig lehet felkészülési meccseket tartani, a tíz válogatott már több mint egy héttel korábban kiutazik Edmontonba. A döntőt január 5-én vívják. Mivel az alsóbb szintek tornáit – a magyarokat felvonultató divízió I/A-s vb-t – törölték, ezért ezúttal nem lesz kieső. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.