UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-10-22 11:51

Kézilabda: Érden immár az utánpótlás-nevelés az első – VIDEÓ

Korszakváltás következett be a nyáron az érdi női kézilabdaklub életében. Az évekig bajnoki bronzéremért küzdő egyesületben úgy döntöttek, a jövőben inkább a saját nevelésű fiatal játékosokra koncentrálnak, őket akarják beépíteni a felnőttek közé. Az Érd Arénában járt a Jövünk! magazin.

Az előző évad tavaszi idényében változást sürgető hangokat lehetett hallani az érdi kézilabdaklub kapcsán. A nyáron pedig valóban új célokat tűztek ki: kicserélődött a vezetés és a szakmai stáb, a korábbinál lényegesebben nagyobb hangsúlyt kap az utánpótlás. Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja annak járt utána, hogy milyen helyzetben vannak jelenleg a fiatal játékosok a Pest megyei műhelyben.

Landi Gabriella az érdiek egyik saját nevelésű játékosa az NB I-es csapatban Forrás: Érd Handball Facebook-oldal
Landi Gabriella az érdiek egyik saját nevelésű játékosa az NB I-es csapatban Forrás: Érd Handball Facebook-oldal
A felnőtt NB I-es csapatban is sok a saját nevelésű fiatal, a 18 éves Landi Gabriella így nyilatkozott: „Nyolcéves korom óta kézilabdázom itt Érden, és úgy gondolom, nagyon jó, hogy egyre több fiatal tehetség kap lehetőséget nálunk a felnőttcsapatban. Teljesen új csapat épül, ehhez kell idő, de már egész jól összeálltunk, és képesek lehetünk meglepetéseket okozni. Szinte mind nagyon fiatalok vagyunk, ez a lehetőség igazi mérföldkő az életünkben.”  

A Jövünk-magazin október 18-i adásának további filmjei: GERELYHAJÍTÁS – A 16 éves Kövér Fanni sorra dönti a rekordokat KOSÁRLABDA – Iványi Dalmával vágott neki a Győr NB I-es csapata az új évadnak ÖTTUSA – Az idén csak itthon remekelhetett Tóth Dorka

A magazin október 25-i adásának tartalma elérhető ITT. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.