UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2020-10-26 19:55

Tollaslabda: nem lesznek magyarok a junior Európa-bajnokságon

A rendkívül szigorú fertőzésmegelőzési protokoll miatt nem vesz részt a magyar tollaslabda-válogatott a Finnországban csütörtökön kezdődő junior Európa-bajnokságon.

Csütörtökön, a finnországi Lahti városában kezdődik a juniorkorú tollaslabdázók Európa-bajnoksága, amelyen 17 ország vesz részt. A magyar válogatott úgy döntött, nem utazik a kontinensviadalra.

Finnországban nem szurkolhatnak egymásnak a magyar tollaslabdázók
Finnországban nem szurkolhatnak egymásnak a magyar tollaslabdázók
„A mezőny harmada megy csupán, mi is azon országok egyike vagyunk, amely nem vállalja az indulást. A sportág nagyobb képviselői közül viszont Dánia, Franciaország, Németország, Oroszország és Spanyolország is jelen lesz” – meséli a hazai szövetség elnöke, Csorba József. A magyarok egész egyszerűen azért nem lehetnek ott Finnországban, mert az Eb fertőzésmegelőzési protokollja olyannyira szigorú, hogy nem tudják vállalni annak betartását. „Negatív koronavírusteszttel kell megérkeznie mindenkinek, a helyszínen pedig még kettő tesztet csinálnak – addig az egész csapatot elzárják a többiektől. Mindez rendkívül drága. Arról nem is beszélve, hogy az előkészületekkel, az odautazással, a várakozással, a versennyel, a hazaúttal és az azt követő karanténidőszakkal együtt nagyjából egy hónapot kellene kihagyniuk a gyerekeknek az iskolából. Ha pedig netán bármelyik fiatal pozitív mintát ad, az egész válogatottat felfüggesztik, amelyből senki nem versenyezhet.” De hogyan kezelik a sportolók a szituációt? „Érthető módon nem boldogok most, de nem lehet mit tenni, nekik is el kell fogadniuk a helyzetet. Különösen azok a versenyzők szomorkodnak, akik utolsóéves U19-esként léptek volna pályára, de az elsőéveseket is mélyen érinti. Nem egyszerű feldolgozni a tehetetlenséget, és nagyon sajnálom, hogy így alakult.” Az elnök arról is beszámolt, hogy a járvány hatásai miatt a novemberre és januárra tervezett, hagyományos pécsi Nation to Nation utánpótlás-csapatversenyt is halasztotta a szervezet. További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.