UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-10-29 08:54

Kézilabda: Ilics Zoran a Bajnokok Ligája után a felnőttválogatottban is megkapja az esélyt

A húszfős keret egyetlen utánpótláskorú játékosaként készül a debütálásra a felnőtt kézilabda-válogatottban a 18 éves Ilics Zoran, akit plocki kölcsönjátékáról is kérdeztünk.

Szerdán jelölte ki a szűkített, 20 fős keretét Gulyás István szövetségi kapitány a november eleji EHF Európa-kupa mérkőzésekre. Ebben a sorozatban azok a csapatok indulnak, amelyek vagy rendezői, vagy pedig a korábbi szereplésüknek köszönhetően alanyi jogon résztvevői a 2022-es Európa-bajnokságnak. A magyar válogatott az előbbi szerepben van jelen a kvartettben, soraiban a mindössze 18 esztendős Ilics Zorannal. A Telekom Veszprém, már a Bajnokok Ligájában és a SEHA Ligában is bemutatkozott jobbátlövőjét először hívta meg a felnőttkeretbe a szakvezetés. Október eleje óta a lengyel Wisla Plock csapatában szerepel kölcsönben, éppen a hazautazás előtt kérdeztük őt a talán számára is meglepő meghívóról.

Ilics Zoran a BL és a lengyel bajnokság után a felnőttválogatottban is bemutatkozhat Forrás: SPR Wisla Plock
Ilics Zoran a BL és a lengyel bajnokság után a felnőttválogatottban is bemutatkozhat Forrás: SPR Wisla Plock
„Természetesen nagyon örültem, óriási lépésnek tartom ezt a karrieremben – nyilatkozta honlapunknak Ilics. – Célom volt korábban a bemutatkozás az NB I-ben, majd a Bajnokok Ligájában, és bár szerb állampolgár is vagyok, a magyar válogatottság ott szerepelt az álmaim között.” A lengyel élcsapatban a járvány miatt eddig mindössze egyetlen mérkőzésen lépett pályára, azon viszont rögtön letette a névjegyét: az osztrák Aon Fivers ellen hazai pályán 32–23-ra megnyert EHF Európa Liga-találkozón háromszor is betalált. „Jól érzem magamat Plockban, ugyanúgy, ahogyan tavaly a Veszprémben is. Sajnáltam az előző szezon végét, nagyon nem így terveztük. És kár, hogy a járvány miatt most itt is csak egy meccset játszottunk eddig. Egyelőre decemberig vagyok Lengyelországban, aztán akkor meglátjuk, meg akarják-e hosszabbítani a kölcsönjátékomat. Egyébként pedig Veszprémbe tartozom, éppen a nyáron írtam alá a hároméves szerződéshosszabbítást a klubbal.” A közelgő, spanyolok, majd horvátok elleni válogatott meccsekkel kapcsolatban pedig így fogalmazott: „Szerintem nekünk, fiataloknak hatalmas élmény lenne már a pályára lépés is ilyen magas szintű ellenfelekkel szemben. Sok erőt és önbizalmat adhatna a játéklehetőség a folyatáshoz. Arra számítok, hogy tudunk majd egy jót játszani mindkét riválissal szemben.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.