UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2020-10-29 11:10

Sportlövészet: az országos csúcs után keringővel készül az olimpiára Mészáros Eszter

Saját országos csúcsát döntötte meg a múlt hét végi Budapest-bajnokságon a tokiói olimpiára készülő 18 éves sportlövő, Mészáros Eszter.

Töretlen a fejlődése a 2019 májusában, a müncheni sportlövő-világkupán légpuskában olimpiai kvótát szerző Mészáros Eszternek, aki a múlt hétvégén új magyar csúcsot lőtt, 633.2 körös eredménnyel a Budapest-bajnokságon. Ezzel kapcsolatban is idézték őt a Magyar Sportlövő Szövetség közleményében.

Mészáros Eszter a hétvégén saját országos csúcsát javította meg Fotó: Mészáros Diána
Mészáros Eszter a hétvégén saját országos csúcsát javította meg Fotó: Mészáros Diána
„Bennem volt már ez az eredmény, mert az edzéseken is jól lőttem. Azt persze nem tudtam, hogy pont a Budapest-bajnokságon sikerül majd megjavítanom a felnőtt magyar csúcsomat. Sajnáltam, hogy a koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokban nem nagyon voltak versenyek, de nem fogtam fel tragédiaként, mert így legalább tudtunk sokat edzeni. A tavaszi zárás alatt akadt pár hét, amíg csak otthon készülhettem, de azóta folyamatosan itt vagyok a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. Kicsit csalódtam, amikor megtudtam, hogy nem az idén rendezik a nyári olimpiát, de még nagyon fiatal vagyok, és ebből az egy éves halasztásból sokat profitálhatok. Így több idő jutott az 50 méteres összetett számra is, ahol a junior magyar bajnokságon új egyéni csúcsot, 1173 kört lőttem az alapversenyben és aztán a döntőben az első helyen végeztem. Mint a légpuskában elért 633.2 kör is mutatja, mindkét számban nagyon sokat fejlődtem ebben az esztendőben. Az önbizalmamnak jót tett, de továbbra is alázatosan készülök. A Gödöllői Török Ignác Gimnáziumban végzős vagyok, mostanság - a szigorú óvintézkedések mellett - épp a szalagavatóra készülünk, ahol majd többek között keringőt táncolunk. Tokióról csak annyit szeretnék mondani, hogy önmagamhoz mérten szeretnék jó eredményt elérni." További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági alodalunkon