UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-10-30 19:57

Torna: Balázs Krisztián, Závory Szilárd és Mayer Gréta győzelmével indult a korosztályos országos bajnokság

Pénteken kezdetét vette a Központi Tornacsarnokban rendezett felnőtt és korosztályos országos bajnokság. Az első napon az ifjúsági és kadét fiúk, valamint az ifjúsági lányok egyéni összetett versenye zajlott: Balázs Krisztián, Závory Szilárd és Mayer Gréta szerezte meg az aranyérmet.

Az FTC-Telekom 18 esztendős kiválósága, Balázs Krisztián vehette át a Krasznai Lajos-kupát, miután végig vezetve, magabiztosan megnyerte az ifjúsági országos bajnokság egyéni összetett versenyét. Az ezüstérmet klubtársa Kovács Márton, a bronzot pedig a KSI SE fiatalja, Dobrovitz Ádám szerezte meg.

Balázs Krisztián magabiztosan nyert Fotó: MATSZ/Freschli József
Balázs Krisztián magabiztosan nyert Fotó: MATSZ/Freschli József
„Elégedett vagyok a teljesítményemmel, azt érzem, minden úgy sikerült, ahogy elterveztem. Sőt, az ugrás meglepően jól ment, annak ellenére, hogy nem az a legerősebb szerem és nem is gyakoroltam annyit, mint kellett volna. A talajgyakorlatom még egy kicsit koszos volt, rontottam és nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. A nyújtó és a korlát, amelyre sokat készültem, nagyon jól sikerült" – értékelt a junior-világbajnoki bronzérmes fiatal közvetlenül a versenyt követően. A kadétok között Závory Szilárd (KSI SE) bizonyult a legjobbnak, a második Juhász Balázs (BHSE), míg a harmadik helyen klubtársa, Mentovai István végzett. Csapatbajnokot is hirdettek. Egy csapatot két ifjúsági és három kadét versenyző alkotott. Itt végül a fővárosi FTC-Telekom végzett az élen a BHSE előtt. A lányok mezőnyében a Dunaferres Mayer Gréta végig magabiztosan tornázott, jutalma az első hely mellett a legjobb ifjúsági tornásznak járó Kanyó-kupa lett, amelyet az egykori kiváló sportolóról, Kanyó Éváról neveztek el. A dobogó második fokára Bogyó Anna (KSI SE) a harmadikra pedig klubtársa, Balázs Kira állhatott fel. Az ifiknél a csapatbajnokságban négy fő alkotott egy gárdát, és a két legjobb eredmény számított az összesítésben. Így végül a Dunaferr SE együttese végzett az első helyen, az ezüstérmet a KSI SE, a bronzot pedig a Delfin SI SE szerezte meg.

KOROSZTÁLYOS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, AZ 1. NAP EREDMÉNYEI (egyéni összetett és csapat) Fiú ifjúsági 1. Balázs Krisztián (FTC-Telekom) – 79.900 pont (edző: Nagy Zoltán) 2. Kovács Márton (FTC-Telekom) – 75.850 3. Dobrovitz Ádám (KSI SE) – 74.150 Fiú kadét 1. Závory Szilárd (KSI SE) – 84.400 pont (edző: Laufer Béla) 2. Juhász Balázs (BHSE) – 81.350 3. Mentovai István (BHSE) – 80.450 Fiú ifjúsági és kadét csapatbajnokság 1. FTC-Telekom – Kovács Márton, Balázs Krisztián, Laczkó Levente, Újvári Benedek, Nagy Márk (edző: Tóth Levente, Puskás Péter, Nagy Zoltán) – 307.700 pont 2. BHSE – Tóth Philip, Márkus Sebestyén, Mentovai István, Juhász Balázs, Szabó Tamás – 298.750 Leány ifjúsági 1. Mayer Gréta – Dunaferr SE (edző: Trenka János, Badics Réka), 50.900 pont 2. Bogyó Anna – KSI SE, 47.900 3. Balázs Kira – KSI SE, 45.700 Leány ifjúsági csapatbajnokság 1. Dunaferr SE – 95.700 pont (Czifra Bettina, Mayer Gréta), (edző: Trenka János, Badics Réka) 2. KSI SE – 93.600 (Bogyó Anna, Balázs Kira) 3. Delfin SI SE – (Borbás Maja, Tüzes Hanna, Maráczi Fruzsina, Horváth Emma) 87.600

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.