UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2020-10-31 20:34

Ökölvívás: az összhangban is bízhatnak az ifiválogatott új felkészítői

Már csapatot is jelölt a korosztályos Eb-re, a fiú ifi ökölvívó-válogatottért felelősséget vállaló Nagy Lajos és Varsányi Áron.

A továbbiakban két rendkívül rutinos, nemzetközi eseményeken is évek óta szereplő szakember, Nagy Lajos és Varsányi Áron felel a fiú ifjúsági válogatott felkészítéséért – számol be a hazai szövetség, és megjegyzi, a változtatás Bertók Róbert szövetségi kapitány döntése volt. A két edző számos magyar bajnokot, valamint Eb-érmes ökölvívót nevelt az elmúlt években.

Nagy Lajos és Varsányi Áron egymást is jól ismeri Forrás: MÖSZ
Nagy Lajos és Varsányi Áron egymást is jól ismeri Forrás: MÖSZ
„Hatalmas megtiszteltetés, hogy ezt a fontos pozíciót kaptuk a Magyar Ökölvívó Szakszövetségtől – mondta Nagy Lajos.  – Büszkék vagyunk rá, hogy nemzetközi szinten is képviselhetjük majd a magyar ökölvívást. Mindketten ismerjük egymást hosszú évek óta, hasonló véleményünk van a bokszról, közel azonos elképzeléseink vannak a sportágról. Sokszor dolgoztunk együtt a korábbi években nemzetközi versenyeken, ismerjük egymás szakmai véleményét. Több versenyzőnk volt válogatott mind a nőknél, mind a férfiaknál az elmúlt években, így amikor csak lehetett klubedzőként képviseltük a magyar csapatot a világversenyeken.” A trénerek elmondták, már elkezdték a közös szakmai munkát. Az ifjúsági és juniormezőnyt feltérképezték, többen kellemes meglepetést szereztek. „Most gyors döntésekre volt szükség a közelgő ifjúsági Európa-bajnokság miatt. A magyar bajnokságot követően azonnal kijelöltük a csapatot. Azokat visszük ki az ifjúsági Európa-bajnokságra, akikben a legnagyobb a potenciál, és akik méltóan tudják képviselni a magyar színeket. Szeretnénk jól szerepelni, a felkészülésünk rövid, de a versenyzőink harcosak, és bízunk bennük. Az ifjúsági Európa-bajnokságot követően tudunk hosszabb távú stratégiai célokat felállítani, felkészülve a 2021-es korosztályos világbajnokságra.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.