UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-11-02 09:01

Jégkorong: Csollák Márkó megszerezte az első találatát az Erste Ligában, majd a gólörömnek is megadta a módját…

A 18 éves védő, Csollák Márkó kirepült a palánkon első felnőttgólja után, majd a MAC HKB Újbuda 4–3-ra legyőzte a Titánok együttesét az Erste Ligában.

Még a szezon előtt, augusztusban beszélgettünk akkor első felnőttbajnoki idényére készülő 18 esztendős Csollák Márkóval, aki a MAC utánpótlása után az Erste Ligában induló felnőttgárdában találta magát. Akkor így fogalmazott a saját játékával kapcsolatban:

Csollák Márkó nem fogta vissza magát az első Erste Liga-gólja után Fotók: Szűcs Attila/MJSZ
Csollák Márkó nem fogta vissza magát az első Erste Liga-gólja után Fotók: Szűcs Attila/MJSZ
„Eléggé támadó szellemű védőnek számítok, szeretek ponthoz jutni, góllal vagy assziszttal segíteni a csapatnak. Lehet, hogy néha kicsit kockázatos is ez a fajta játékstílus, kicsit le kell egyszerűsítenem a játékomat, már dolgozom rajta.” Nos, az első gólját a felnőttligában nem cifrázta túl: megkapta, bevágta. Utána azonban olyasmi történt, amire senki sem számított: örömében rávetette magát a plexire, de olyan erővel tette ezt, hogy át is törte, és azonnal a pályán kívül találta magát. Sérülés szerencsére nem történt, viszont húszperces kényszerszünetre mégis szükség volt, helyre kellett állítani a „károkat”. Csollák Márkó megadta módját az első gólörömének az Erste Ligában: A különleges nyitó gól után is remekeltek a fiatalok: a vendégoldalon a harmadik találatot a 19 éves Rétfalvi Kristóf szerezte, míg a hosszabbításba torkollt meccs legvégén a 18 esztendős Molnár Bálint döntött a MAC javára. Ám az a helyzet, hogy ezúttal valószínűleg az első gól miatt marad emlékezetes a találkozó… csollák1 csollák2csollák3