UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-11-03 15:55

Kézilabda: koronavírusgyanú miatt szakadt félbe a férfi juniorválogatott budaörsi edzőtábora

„Éppen kezdtünk bemelegedni, amikor abba kellett hagyni” – mondja a férfi junior kézilabda-válogatott budaörsi összetartásáról Sótonyi László szövetségi edző; a nemzeti együttesben is találtak gyanús esetet.

A hazai kézilabdaéletet is egyértelműen a koronavírus-járvány és a napról-napra felbukkanó új fertőzések határozzák meg. Péntektől tervezett edzőtáborozni – miközben két utánpótláskorú játékos, Ilics Zoran (18) és Vajda Huba (20) a felnőttválogatott készül – a nyári hazai rendezésű férfi U21-es világbajnokságra készülő válogatott, de már a program elkezdése sem volt zökkenőmentes. „Sajnos már az első PCR-teszten többen fennakadtak, illetve eleve voltak kiesők a COVID-helyzet és sérülések miatt – kezdte honlapunknak Sótonyi László, aki elmondta, már az is komoly tervezést igényelt, hogy elkezdhessék a munkát. – Vasárnapra lett meg a tervezett tizennyolc fős létszám, de az eredeti kerethez képest nyolc helyen kellett változtatnunk.”

Sótonyi Lászlóék az edzőtábor félbeszakítását látták az egyetlen helyes döntésnek Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Sótonyi Lászlóék az edzőtábor félbeszakítását látták az egyetlen helyes döntésnek Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Akkor azonban újabb komplikációval került szembe a stáb, az egyik csapattag szaglásvesztéses tüneteket tapasztalt. Így Sótonyiék az orvosi stábbal egyeztetve berekesztették a tábort. „Kár érte, mert éppen kezdtünk volna bemelegedni az érdemi munkába, és már abba is kellett hagyni. A tervezett edzésprogram szerint az első két nap arról szólt, hogy egy szintre hozzuk a játékosokat, de ezen kívül gyakorlatilag nem tudtunk haladni. Pedig így jó hét lehetett volna, még úgy is, hogy szlovénok lemondták a szereplésüket, a Ferencvárossal és a Budakalásszal terveztünk edzőmeccseket, természetesen ezek is elmaradnak. A legrosszabb az egész helyzetben, hogy minden pillanatban ott a bizonytalanság.” Ami viszont biztos, hogy a januári, Horvátországba tervezett U20-as Európa-bajnokságot törölte az EHF, így a korosztály egyetlen hátralévő tornája a 2021-es, budapesti U21-es világbajnoksága lesz. A tréner azt játékosaitól, hogy amennyire lehet, lélekben mindenki már arra készüljön. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.