UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2020-11-04 16:50

Rövid pályás gyorskorcsolya: Liuék nyomában – bemutatjuk az FTC nevelőműhelyét – VIDEÓ

Az M4 Sporton látható Jövünk! című magazin stábja a Ferencváros utánpótláskorú rövid pályás gyorskorcsolyázóinál járt, akik zsákszámra gyűjtötték a dobogós helyezéseket az új évad első megméretésein, és azon dolgoznak, hogy egyszer ők is a Liu testvérekéhez fogható sikereket érjenek el.

A Ferencváros fiataljai jó eséllyel szállnak harcba az érmekért a hazai versenyeken Forrás: MOKSZ
A Ferencváros fiataljai jó eséllyel szállnak harcba az érmekért a hazai versenyeken Forrás: MOKSZ
Világklasszisaik már vannak, de még nevelnének is. Az FTC szakosztályánál nincs népesebb a hazai short trackben, így a nagy számok törvénye alapján, jó eséllyel az egyesületből kerülhetnek ki a jövő olimpikonjai. Egyelőre viszont a folyamatos fejlődés lebeg a fiatalok szeme előtt, és ez hatványozottan igaz akkor, amikor a járványhelyzet miatt szinte képtelenség nemzetközi versenyeket szervezni. „Hazai pályán" azonban látszik az utánpótlás-nevelésbe fektetett munka megtérülése: az Olympic Hopes elnevezésű korosztályos viadalon, valamint a tesztversenyen is remekeltek az ifjú fradisták, akik közül Nógrádi Bence, Tóth Eszter, Csizmadia Márk, Granasztói Ádám és Albert Viktória már a legígéretesebb fiatalokat egybefogó utánpótlás-válogatottban edződik. Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a Gyakorló Jégcsarnokban faggatta a fent említett reménységeket, valamint mestereiket, Csizmadia Ildikót és Imre Emilt. „Utánpótlásszinten a legnagyobb létszámmal működő, hazai egyesület vagyunk, ami azt gondolom, annak köszönhető, hogy a szakosztályunkat olyan olimpikonok képviselik, mint a Liu testvérek vagy a Krueger fivérek. Ez egész egyszerűen bevonzza a gyerekeket. Több mint hatvanöt fiatal tartozik hozzánk, ami a jégidőnket tekintve rengeteg, de szeretnénk még bővülni, és ami a legfontosabb, hogy bármennyien is vagyunk, mindenkit egyénileg fejlesztünk. Vannak korán és késő érő típusok, ezért külön is foglalkozunk velük. És reméljük, hamarosan kinevelünk olyan versenyzőket, akik idővel a klasszisaink szintjére érhetnek” – így az edzők.

A Jövünk! magazin november 1-jei adásának további filmjei: CURLING – Az ifjúsági olimpiai bajnok Nagy Laura otthonról hozta a sportág szeretetét JÉGKORONG – Bemutatjuk Horváth Milánt, a Hydro Fehérvár AV19 fiatal védőjét ÉSZAKI SÍ – Bemutatjuk a Vasas utánpótlását

A magazin november 8-i adásának tartalma elérhető ITT.