UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-11-05 19:18

Akrobatikus rock and roll: élsportot és hobbit is kínál Masters SE

Az akrobatikus rock and rollra szakosodott Masters SE vezetőedzője, Sárdi Anita beszélt a számos utánpótláskorú versenyzőt nevelő egyesület mindennapjairól.

A Masters SE 2007 óta nyújt sportolási lehetőséget az akrobatikus rock and roll fiatal szerelmeseinek. A jelenleg nagyjából háromszáz gyereket edző Érd központú egyesület napjainkban már több helyszínen foglalkozik a táncosokkal. A csillogó ruhák és a látványos koreográfiák jellemezte sportág alapjait egészen kicsiként, óvodáskorban el lehet sajátítani.

Koncsek József és Szalma Júlia párosa Forrás: Masters SE
Koncsek József és Szalma Júlia párosa Forrás: Masters SE
„Nagyon dinamikus sportágról van szó, amelyet párosban és formációban is lehet űzni – mondja az egyesület elnöke, egyben vezetőedzője, Sárdi Anita. – A hobbi szinttől egészen a versenyzőiig tanítjuk a gyerekeket és a felnőtteket. A háromszáz fős létszámról csak most beszélhetünk. A járványhelyzet előtt sokkal többen voltunk. Sajnos, az elmúlt időszakban többen lemorzsolódtak. A karantén ideje alatt a kezdő és a versenyző táncosoknak mi is tartottunk online tréningeket, de sokan nem tudták otthonról megoldani az edzéseket.” Az utánpótláskorúak gyermek, serdülő és junior korosztályban mérik össze a tudásukat a versenyeken, amelyekben az utóbbi időben nem sok adódott. Így sem maradtak el az egyesület sikerei, hiszen a közelmúltban lebonyolított területi és országos megméretések mellett a 15 éves Barthos Bence a Rock and Magic SE-t erősítő Fazekas Noémivel elindult az online világkupán, és ott az előkelő hatodik helyen végzett. A Sárfy Krisztina készítette juniorkorú kettősnek videón kellett beküldenie a produkcióját, amelyet aztán értékeltek a bírók. Barthos Bence és Fazekas Noémi: A formációkra még csak ezután várnak a nagyobb viadalok, de a Masters SE gyermekpárosa, Koncsek József és Szalma Júlia már egyre inkább visszaszokik a versenyzéshez. „Nagyon meg vagyok elégedve a párommal, mert nemcsak ügyes, hanem kedves is” – jelenti ki a 11 éves Júlia, aki hozzáteszi: „Sokat viccelődünk, de persze, azért szépen is táncolunk.” Vele egykorú partnere a céljairól is beszélt: „Előbb próbaórán jártam, és nagyon megtetszett a sportág. Ahogy a haladók közé léptem, akkor kaptam párként Júliát. Nagyon jól kiegészítjük egymást. Remélem, idővel eljutok világbajnokságokra és világkupákra, amelyeken dobogóra is állhatok.” Koncsek József és Szalma Júlia: „Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy több párosunk és formációnk is ért már el szép eredményeket a nemzetközi mezőnyben” – folytatja Sárdi Anita. – „Van világbajnok párosunk, és vébé-második formációnk is. A felnőtteknek az a célja, hogy megnyerjék a magyar bajnokságot, de a fiatalok is szeretnének minél jobban teljesíteni. Az egyesületünk tizenhárom edzővel dolgozik, mindannyian versenyzők voltunk, és mindenben igyekszünk segíteni egymásnak, valamint a tanítványainknak. Most ebben a helyzetben azon is dolgozunk, hogy megtartsuk a gyerekeket, majd a régieket visszahívjuk, és ha lesz lehetőség, újakat is toborozzunk. Nálunk a szülők és a gyerekek eldönthetik, hogy mit szeretnének. Ha valaki élsportoló kíván lenni, megadjuk rá a lehetőséget, de ha egy gyerek csak hobbi szinten képzeli el az akrobatikus rock and rollt, akkor is jó helyen jár.” További korosztályos hírek TÁNCSPORTBAN a sportági aloldalunkon.