UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-11-09 08:56

Kézilabda: Vajda Huba már rájött, hogy gyerekkori álmát váltotta valóra a felnőttválogatottban

A múlt héten az Európa-bajnok spanyolok ellen szerezte meg első gólját a felnőttválogatottban a 20 éves Vajda Huba, aki nem illetődött meg a legmagasabb szinten sem.

Két mérkőzést játszott a felnőtt férfi kézilabda-válogatott az EHF Európa-kupában a múlt héten: előbb hazai pályán győzte le az Európa-bajnok spanyolokat (32–29), majd idegenben négy góllal (27–31) kapott ki a horvátoktól. Több újoncot is avatott az elsősorban járványügyi okokból tartalékos magyar együttes, közöttük két utánpótláskorút, a 18 éves Ilics Zorant (akivel a bevetés előtt beszéltettünk) és a 20 esztendős Vajda Hubát. Az utóbbi, a Balatonfüred Veszprémi KKFT szereplő kölcsönjátékosa ráadásul gólt is szerzett az első találkozón, ami miatt pláne emlékezetes marad a számára a debütálás. De már az edzőtáborba érkezése sem volt éppen szokványos.

Vajda Huba (jobbra) megkapta a bizalmat Nagy Lászlóéktól a felnőttválogatottban Forrás: MKSZ
Vajda Huba (jobbra) megkapta a bizalmat Nagy Lászlóéktól a felnőttválogatottban Forrás: MKSZ
„Eredetileg a juniorválogatottba hívtak meg, el is mentem a csapat budaörsi összetartására – kezdte holnapunknak a fiatal beállós. – Ott viszont a szövetségi edző Sótonyi László mondta, hogy irány vissza Veszprémbe, mert a torokfájásra panaszkodót Hegedűs Márk helyett ott számítanak rám. Meglepődtem persze, örültem és izgultam egyszerre. Nagyon profi világba csöppentem, érezhető volt, hogy valóban ez a kézilabdázás csúcsa.” Pedig az még csak az edzőtábor volt, szerdán következett a spanyolok elleni veszprémi összecsapás, amelyen már az első félidőben pályára küldték, ő pedig góllal hálálta meg – Gulyás István szövetségi kapitány hiányában – a Chema Rodriguez, Nagy László edzőpáros bizalmát. A mesterek természetesen elégedettek is voltak vele az első fellépés után. „Ott a meccsen meg közvetlenül utána fel sem fogtam, hogy mekkora dolog az első gól a nagyválogatottban – mesélt az emlékezetes pillanatokról Vajda. – Aznap este, amikor már az ágyban feküdtem, fogtam fel, hogy az egyik legnagyobb gyerekkori álmomat váltottam valóra. Kicsit belekóstoltam ebbe a csúcskézilabdába, tényleg csak kicsit, de remélem, a jövőben lesz még erre alkalmam.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.