UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-11-14 18:31

Vízilabda: góllal debütáltak az ob I-ben a 15 éves Molnár ikrek

A háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás két 15 éves fia, Benedek és Lóránd is gólt szerzett az első ob I-es vízilabda-mérkőzésén, ám ennél több sikerélményben nem lehetett része a szegedi tiniknek a Budapesti Honvéd otthonában.

Miután a Szeged férfi vízilabdacsapatának jelentős része karanténban van, előre borítékolható volt, hogy Szabó Zoltán a Budapesti Honvéd otthonába utazó tinédzserek alkotta együttese nem fog közel járni a győzelemhez. Az ob I-es bajnokin a tisztes helytálláson kívül nem is sok minden egyéb foroghatott a fiatalok fejében, és már az bravúrként könyvelhető el, hogy kétszer is eredményesek voltak a húsz kapott gól árnyékában. A meccsen öt szegedi ígéret szerepelt először a felnőttélvonalban, közte a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás két 15 éves fia, Lóránd és Benedek.

Molnár Tamás a helyszínen szurkolt fiainak Fotó: Balogh László
Molnár Tamás a helyszínen szurkolt fiainak Fotó: Balogh László
Az ikrek pedig, ha már lehetőséget kaptak, úgy voltak vele, bevésetik a nevüket a találkozó jegyzőkönyvébe. A harmadik negyedben Molnár Lóránd 11–0-s Honvéd vezetésnél „szépített” emberelőnyből, majd a zárófelvonásban – ugyancsak fórból – Molnár Benedek módosította 19–2-re az állást. Az igen egyoldalú, 20–2-re végződő összecsapásról mindent elmond, hogy a hazaiak vezetőedzője, Szívós Márton is majdhogynem szorított a szegedi gólokért. „Elismerésem a Szeged újoncainak, sohasem örültem még kapott góloknak, de ezúttal ezt tettem. Le kellett játszanunk ezt a találkozót, elégedetté tesz a három pont, remélem, a Szeged mihamarabb teljes csapattal tud kiállni” – mondta a tréner, míg Szabó Zoltán úgy értékelt: „Le kellett játszani ezt a mérkőzést, nehéz benne pozitívumot találni, mégis örömteli, hogy öt újoncot avattunk az ob I-ben. Részben kényszerből, persze előbb-utóbb megérdemelték volna a lehetőséget, de nem feltétlenül tizenötévesen. Remélem, hamar visszatérnek a hiányzó játékosok.” A meccs legeredményesebb pólósa a 2001-es születésű Molnár Gergely lett hat góllal. A férfi ob I másik mai mérkőzésén az UVSE 9–8-ra nyert hazai medencében a Szentes ellen. A győztes csapat utánpótláskorú játékosai közül Molnár Erik három, Vigvári Vince és Belényesi Dávid két, míg Szieben András László egy gólt jegyzett. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.