UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-11-20 19:48

Amerikaifutball: két utánpótlásbajnoki cím sorsa is eldőlt

A kormány által hozott szigorú fertőzésmegelőzési intézkedések az őszi amerikaifutball-bajnokságok sorsát is jelentősen befolyásolta; a szövetség (MAFSZ) elnöksége a csapatokkal egyeztetve, a hatályos jogszabályok betartását is szem előtt tartva az utánpótlásligákat érintő döntéseket hozott – olvasható a szervezet közleményében.

Az U15-ös és az U17-es amerikaifutball-bajnokságot lezártnak nyilvánította a hazai szövetség, a két korosztályban az eddigi mérkőzések alapján ugyanis már korábban eldőlt, hogy mindkét korcsoportban győztest lehet hirdetni.

A Győr Sharks U19-es csapata is döntőbe jutott Fotó: Tenk László
A Győr Sharks U19-es csapata is döntőbe jutott Fotó: Tenk László
A szezon annak ellenére is sikeres volt, hogy végül így ért véget − értékel a MAFSZ-nak az U15-ös bajnokcsapat vezetőedzője, Andres Fernandez A legfontosabb, hogy a srácok mérkőzéseket játszhattak, ezzel együtt fejlődtek és tapasztalatot  szerzetek, amely nagyon fontos a jövőjüket tekintve. A játékosainknak sok nehézséggel meg kellett küzdeniük, ennek ellenére az összes meccsüket megnyerték, ami hatalmas pozitívum ebben a helyzetben.” Az U17-es aranyérmes GFA Bulldogs mestere, a felnőttválogatott védő koordinátoraként is tevékenykedő Pacuk László büszke a tanítványaira: „az edzéseken a részvételre nem lehetett panasz, a hangulat is kiváló volt. A meccseken nem voltam teljesen elégedett a teljesítményünkkel, azt hittem, jobban fogunk dominálni. Az idén a kevesebb csapat volt, így  a játékosok sem oszlottak el annyira, erősebb volt a mezőny. A lényeg viszont az, hogy megvan a bajnoki  cím.” A gyermek és a serdülőliga versenyzői nem fejezhetik be a szezont. Az U19-esek között a két döntős gárda vezetősége a meccs lejátszása mellett voksolt, így a GFA Cowbells–Győr Sharks találkozót most hétvégén megrendezik. További korosztályos híreink AMERIKAIFUTBALLBAN a sportági aloldalunkon