UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-11-20 10:23

Futsal: az Aramisban bátran vetik mély vízbe a gyerekeket – VIDEÓ

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja az élvonal oszlopos tagjának számító, kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Aramis SE utánpótlás-nevelő munkáját vette górcső alá.

A saját nevelésű fiatalokat bátran bevető Aramis jelenleg a hetedik a tízcsapatos NB I-ben Forrás: Aramis SE/Facebook
A saját nevelésű fiatalokat bátran bevető Aramis jelenleg a hetedik a tízcsapatos NB I-ben Forrás: Aramis SE/Facebook
Nemcsak a klubot, hanem szerte az egész magyar futsaltársadalmat „ellepik" az Aramis SE-ben nevelkedett fiatalok, de vajon mi a titka az utánpótlás-nevelésre különösen nagy hangsúlyt fektető, budaörsi egyesületnek? Hogyan érik el, hogy U9-től U20-ig minden korosztályban a legjobbak között jegyzik az Aramis korosztályos csapatait? Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kapott Soós Ferenctől, a klub elnökétől, valamint Moga Lóránttól, a felnőtt- és U15-ös csapat vezetőedzőjétől. „Az utánpótlásévek alatt érdemes a nagypálya mellett futsaledzésekre járni, mert mi megtanítjuk azokat a technikai alapokat, amelyek elengedhetetlenek a későbbi labdarúgó-karrierhez. Sok olyan tehetséggel foglalkoztunk, aki focistaként lett híres: ilyen például Nagy Ádám, Vida Kristopher vagy Gera Dániel. Ádám még a mai napig videoüzeneteket küld a nálunk nevelkedő gyerekeknek, ami elképesztően motiválóan hat rájuk" – árulta el Soós Ferenc. „Szeretnénk bebizonyítani, hogy hosszú távon fenntartható az, ahogy a mi klubunk működik. Még soha nem estünk ki az élvonalból, és noha a bajnokaspiráns Haladással vagy a Berettyóújfaluval nehezen tudunk mit kezdeni, hiszünk benne, hogy a saját nevelésű fiataljainkkal is képesek vagyunk bennmaradni az NB I-ben” – mondta Moga Lóránt.

A Jövünk! magazin november 15-i adásának további filmjei: KÉZILABDA – Jól kezdett, és nagyon várja a folytatást a Boglári Akadémia-SZISE a női NB I-ben KOSÁRLABDA – Pethő Ákos bízik az U18-as Eb megrendezésében AEROBIK – Szível-lélekkel mennek előre a PSN Zrt. szakosztályában

A magazin november 22-i adásának tartalma elérhető ITT.