UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-11-22 13:59

Labdarúgás: a rekordokat halmozó Moukoko most éppen a Bundesliga legfiatalabb játékosa lett

Egy nappal a 16. születésnapja után lépett pályára a Bundesligában a Dortmund ígérete, Youssoufa Moukoko, aki így a német labdarúgó-bajnokság legfiatalabb játékosa lett.

Pénteken betöltötte a 16. életévét, szombaton pedig a német Bundesliga legfiatalabb labdarúgójává vált Youssoufa Moukoko, amikor a Borussia Dortmund a Hertha ellen idegenben 5–2-re megnyert bajnoki mérkőzésének a 85. percében pályára lépett. A kameruni születésű ígéret ezzel Nuri Sahint előzte meg a sorban, és érdekesség, hogy a török játékos is a Dortmundban mutatkozott be 2005-ben 16 évesen és 335 naposan. Arra, hogy Moukoko megdönti ezt a rekordot már hét közben is számítani lehetett.

Moukoko a Hertha ellen kapott néhány percet Forrás: forbes.com
Moukoko a Hertha ellen kapott néhány percet Forrás: forbes.com
Az NSO bővebb összeállítást is szentelt a fiatal rövid, ám annál eseménydúsabb eddigi pályafutásának. A tinédzser 13 évesen már a német U16-os válogatottban játszott. Egy évvel korábban a St. Paulitól (10 esztendősen került Hamburgba) igazolt a Borussiához, ahol az első idényében – három évvel idősebbekkel együtt futballozva – az U15-ösök között 21 meccsen 33 gólt ért el. 2017 nyarán aztán felkerült az U17-esek közé, ahol szintén ontotta a gólokat: 40, majd egy 50 gólos idény jött. Az előző, a koronavírus miatt félbeszakadt idényben 20 forduló alatt 34 gólt lőtt az U19-es bajnokságban – ennél többet soha senki nem szerzett a korosztályban, teljes idényben sem. A fiatal támadó a szezon megszakítását megelőző nyolc bajnokiján tizenhatszor volt eredményes. Az évad során pedig összesen hat olyan meccse volt, amikor nem tudott a kapuba találni. Az UEFA Ifjúsági Ligában az ajaxos Youri Regeer rekordját megdöntve a sorozat legfiatalabb gólszerzője lett, miután 2019 szeptemberében egy csúcsot már felállított és ő lett a legfiatalabb, aki egyáltalán pályára lépett az ifi BL-ben. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.