UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-11-23 11:15

Kézilabda: Kácsor Grétával a fedélzeten kezdi meg az Eb-felkészülést a női válogatott

Hétfőtől együtt készül a dániai Európa-bajnokságra a női kézilabda-válogatott, amelynek keretébe 20 játékost hívott be a két szövetségi kapitány, Danyi Gábor és Elek Gábor, mások mellett a 20 éves, junior világ- és Európa-bajnok Kácsor Grétát.

A felkészülést sajnálatos módon csökkentett létszámban kénytelen elkezdeni az együttes, miután a Ferencváros szombati, ljubljanai BL-mérkőzését követően a szlovén csapat egy játékosa pozitív PCR-tesztet produkált, így az FTC kézilabdázói közül a koronavíruson már átesett játékosok ott lehetnek hétfőn a válogatottnál, a többi ferencvárosi kerettagnak és Elek Gábornak – bár az elmúlt időszakban is folyamatos tesztelés alatt állt – azonban újabb teszteléseken kell átesnie, és azok eredményéig a következő napokban elővigyázatosságból még nem csatlakoznak a nemzeti csapathoz.

Kácsor Gréta bekerült az Eb-re készülő női válogatott 20 fős keretébe Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu
Kácsor Gréta bekerült az Eb-re készülő női válogatott 20 fős keretébe Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu
Mindeközben továbbra is bizonytalan az Európa-bajnokság dániai megrendezése. A korábbi társrendező Norvégia november 16-án visszalépett, miután az országban érvényben lévő koronavírus elleni intézkedések nem tették lehetővé az Eb-rendezést. A dán szervező bizottság jelenleg tovább dolgozik a herningi és a hírek szerint újonnan belépő helyszínként koldingi rendezésen, azonban a dán állami szervek még nem hagyták jóvá a kibővített, kizárólagos dániai rendezést és az Európa-bajnoksággal kapcsolatos, koronavírus elleni védekezés érdekében felállított protokollt – áll az MKSZ közleményében. A húszfős magyar keretbe egyetlen juniorkorú játékosként bekerült a 20 éves Kácsor Gréta, aki nemrégiben így nyilatkozott honlapunknak a válogatottról. „Örülök neki természetesen, hogy a szövetségi kapitányok számítanak rám, remélem, tudok segíteni majd a csapatnak. Úgy vagyok vele, hogy ami késik nem múlik, persze jó lenne már minél hamarabb pályára lépni a felnőttválogatott színeiben. Nem tudunk úgy együtt készülni, mint ahogyan kéne, de ez a helyzet a többi csapattal kapcsolatban is. Szerintem, ha minden összeáll, és egy csapatként tudunk dolgozni, akkor szép eredményre lehetünk képesek.” A magyar válogatott a tervek szerint november 28-án és 29-én a svédországi Trollhättanban két felkészülési mérkőzésen lépne pályára a házigazdák ellen, majd ezt követően utazna Dániába, ahol a C-csoportban sorrendben Horvátország, Szerbia és a világbajnok Hollandia ellen léphet pályára.

A magyar válogatott kerete az Eb-felkészülési időszakra November 23-án csatlakoznak a kerethez: Kapusok: SZIKORA Melinda (Siófok KC), TRIFFA Ágnes (Váci NKSE) Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO) Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC) Irányítók: LAKATOS Rita (Váci NKSE), TÓTH Eszter (Motherson Mosonmagyaróvár) Beállók: PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Váci NKSE) Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KÁCSOR Gréta (Váci NKSE), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest) Balszélső: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria) Később csatlakozhatnak a kerethez: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), CSISZÁR-SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria) Szövetségi kapitány: DANYI Gábor, ELEK Gábor A magyar válogatott Eb-csoportmérkőzései: December 4. 18:15: Magyarország–Horvátország December 6. 16:00: Magyarország–Szerbia December 8. 20:30: Hollandia–Magyarország

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.