UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-11-23 09:07

Labdarúgás: Hidi M Sándor már a kis műfüvesen is az ellenfél fejével gondolkozott

Az első tizenhét fordulóban az összes meccset végigjátszotta az NB II-es Vasas FC 19 éves, korosztályos válogatott középpályása, Hidi M Sándor, aki büszkén viseli a piros-kékek mezét és majdnem minden szituációból tanul az egyes mérkőzések után.

Az NB I-et megjárt, rutinos játékosok mellett rendre megkapják a lehetőséget a fiatal játékosok is a labdarúgó NB II-ben jelenleg a negyedik helyen álló Vasas FC-ben. Az egyikük a 19 éves középpályás, Hidi M Sándor, aki eddig egyetlen percet sem hagyott ki a szezonból.

A Hidi M Sándor a bajnoki idény első tizenhét meccsét végigjátszotta Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
A Hidi M Sándor a bajnoki idény első tizenhét meccsét végigjátszotta Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
„Nyilván mindig bizakodik az ember, hogy a kezdőcsapatban kap helyet, számomra hatalmas dicsőség, hogy ebben az évadban eddig az összes meccset végigjátszottam a feljutásért harcoló Vasasban – kezdte honlapunknak a korosztályos válogatott játékos. – Az elején sajnos kicsit kisiklott a menetelésünk, de a hosszabb hullámvölgy után most már én is úgy látom, hogy jó irányba tartunk, az elmúlt bajnoki mérkőzéseken már úgy játszottunk, ahogyan szerettünk volna. Nekem is voltak jobb és gyengébb meccseim, úgy érzem, a végefelé már többször elértem a tavasszal mutatott szintemet.” A fiatal játékost januárban igazolta le az angyalföldi klub, azaz lassan eltölti az első évét a Fáy utcában. S határozottan mondja, nem bánta meg, hogy Győrből Budapestre költözött. „Amikor új helyre kerül az ember, az első két-három hónapban még mindig minden jó. Hat az újdonság ereje, minden kedves, megvan a bizonyítási vágy. Az én esetemben ez a mai napig kitart, motivált vagyok, szeretek edzésre járni – mondja Hidi M, miközben korábbi NB I-es, sokat látott futballisták mellett edződhet. – Amikor télen megérkeztem, már akkor is itt volt Szatmári Lóránd, Feczesin Róbert és Torghelle Sándor. Lóránd már Győrben a csapattársam volt, emlékszem sokat segített, a pályán edzés közben súgta, mit hogyan kéne csinálnom. És most már persze Pátkai Mátétól is rengeteg dolgot el tudok lesni, szép karriert futott be, sok tapasztalatot halmozott fel. Azt hiszem, a többiek nevében is mondhatom, hogy jó a Vasasban fiatal játékosnak lenni, az idősebbek szívesen megosztják velünk a tudásukat.” Hidi M eddig keményen végigrobotolta a szezon eddigi összes mérkőzését. De számára a meccsek soha nem a hármas sípszóval végződnek…
A 19 éves középpályás már gyerekként is az ellenfél fejével gondolkozott Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
A 19 éves középpályás már gyerekként is az ellenfél fejével gondolkozott Fotó: Vasas Attila/Vasas SC
„Mindig visszanézem a meccseket, főleg, ha ideges vagyok, hogy mit csinálhattam volna másképp, legyen szó győztes vagy vesztes csatáról. Vannak képek bennem arról, hogy mi történt a meccsen, de azért fentről nézve egészen más. Érdekel, hogy észrevettem-e azt, amit kellett, a legjobb döntést hoztam vagy inkább az alibi megoldást választottam. Meccsről meccsre érzem, hogy sikerül kiküszöbölni azokat a hibákat, amelyeket visszanézek, sokat tanulok ebből. Gyorsan kiderült számomra az NB II-ben, hogy az utánpótlás és a felnőttfoci egészen más kávéház. Ami talán jobban megy, az a játék olvasása: gyerekként a kis műfüvesen is próbáltam mindig az ellenfél fejével gondolkozni, most is azt veszem észre magamon, hogy ennek köszönhetően a labdaszerzésben és a lepattanók megszerzésében is sokat léptem előre.” Az ősszel a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott mindkét mérkőzésén szóhoz jutott, ami szintén a pozitív élmények közé tartozik. „Már a szeptemberi szlovénok elleni meccsen is nagyon érett a csapat első győzelme Gera Zoltánnal (3–0 után egyenlített az ellenfél – a szerk.), most az oroszok ellen viszont végre összejött, örülök, hogy én is szerepelhettem. Tizenkilenc évesen fiatalnak számítok ebben a keretben, de szeretnék ott lenni jövőre az Európa-bajnokságon. Ehhez jó, stabil teljesítményt kell nyújtanom, ezért jó, hogy rendszeresen kezdőként kapok szerepet, mert a padról lényegesen nehezebb dolgom lenne.” Eközben az első teljes NB II-es szezonját játssza, azt látja, hogy a stabil védekezés talán a legfontosabb a kiegyenlített mezőnyben, amelyben szinte minden fordulóban történik egy-egy meglepetés. A Vasasban jól érzi magát, tetszik neki a klub koncepciója. „Először decemberben tárgyaltunk az átigazolásról, nagyon tetszettek az elém vázolt tervek, a fiatalok tudatos beépítése és felépítése. Nem sokat gondolkoztam, úgy voltam vele, hogy ennek a részese szeretnék lenni. És ez nem változott azóta sem, az elkövetkezendő két évben rengeteg tapasztalatot gyűjthetek még a Vasasban, aztán pedig meglátjuk, mit hoz a jövő. Az biztos, hogy idővel szívesen kipróbálnám magamat külföldön is.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.