UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-11-24 16:02

Kézilabda: élete meccsét védte Ágoston Áron az FTC ellen, és újabb bravúrokra készül a „kis” Veszprémmel

A Veszprémi KKFT és Ágoston Áron gyakorlatilag hatvan percen keresztül sokkolta a harmadik helyen álló FTC-t a szombati NB I-es találkozón. A 19 éves kapust kérdeztük.

A hazai mezőnyben ritkán látható gyors játékkal, agresszív védekezéssel és extra kapusteljesítménnyel rukkolt elő múlt szombaton a férfi kézilabda NB I újonca, a Veszprémi KKFT a harmadik helyen álló és a szezont kiválóan kezdő FTC ellen. A kimagasló játéknak pedig 33-24-es győzelem lett a jutalma. „Őszintén szólva a szombati nekem életem egyik legjobb napja volt – kezdte honlapunknak a VKKFT 19 éves kapusa, Ágoston Áron. – Fontos leszögezni, hogy a Fradi nem tíz góllal gyengébb csapat nálunk, de ez egy ilyen meccs volt, talán a szerdai rangadójukból egy kicsit fáradtabban jöttek ki. Rajtunk viszont nem volt semmiféle teher, úgy mentünk bele a meccsbe, hogy csak nyerhetünk, és így is történt.”

Ágoston Áron pályafutása eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta az FTC ellen Fotó: Cseh Péter/VKKFT
Ágoston Áron pályafutása eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta az FTC ellen Fotó: Cseh Péter/VKKFT
A fiatal kapus azt mondja, a saját bőrén érzi, hogy mekkora a különbség az NB I és az NB I/B között, akár a gyorsaságra, akár a lövések pontosságára gondolunk. És attól, hogy most volt egy nagyon erős meccse, még nem tartja magát stabil NB I-es kapusnak. Viszont ahhoz, hogy ezt elérje nagy segítséget kap kapusedzőjétől, az idén tavasszal vonult, korábbi 237-szeres válogatott Fazekas Nándortól. „Fantasztikus vele a közös munka, nagyon sokat segít a videózás során és a mentális felkészülésben is, egy teljes programot kapunk tőle. A Ferencváros elleni meccs előtt kipróbáltunk egy új metódust, kicsit megtörtük a meccsnapi rutint azzal, hogy a reggeli videó utána az edzés elején az agyat és a reflexet fejlesztő gyakorlatokat végeztünk. Úgy tűnik bevált, ezért mostantól minden mérkőzés előtt így fogunk készülni.” A múlt hét előtt a „kis Veszprémet” is alaposan próbára tette a koronavírus-járvány, több, mint két hónapig nem tudtak mérkőzést játszani. Mégis jól tértek vissza, a Komlón elszenvedett kétgólos vereség után következett az FTC hazai legyőzése. „A Komló ellen még nem játszottunk jól, inkább egy felhozó mérkőzés volt, az még nem a gyors játékról és a lendületről szólt. Az FTC ellen viszont sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinket és abban bízunk, hogy képesek leszünk még több hasonló bravúrra a szezon során, mert nagyon kellemetlen, gyors csapatunk van.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.