UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-11-25 17:05

Úszás: Kós Hubert a felnőtt országos bajnokságon immár hivatalos A-szintre készül

A novemberi korosztályos ob-n kiválóan szerepeltek az UTE úszói, decemberben a felnőttek között tovább javulnának, miközben edzőjük, Magyarovits Zoltán pedig fél szemmel már a jövő évi eseményeket lesi.

A budapesti Tüske Uszodában több, mint hatszáz gyerek részvételével tartották meg az ifjúsági és serdülő országos bajnokságot. Kiemelkedőt nyújtottak az UTE fiataljai, akik az ifjúságiak között az első, a serdülők mezőnyében pedig a második helyet szerezték mega a pontversenyben. „Az ifiben vártuk a győzelmet, Kós Hubert, Nyirádi Réka és Kovacsics Márk mellett a többiek is hozták a magukét, sok érmes és pontszerző helyet gyűjtöttünk – kezdte a lila-fehérek edzője, Magyarovits Zoltán. – A serdülők között nyújtott teljesítményünk viszont még engem is meglepett egy kicsit, az első hat közé vártam a csapatot, az egyértelmű volt, hogy a Vasas lesz az élen, most ott vannak a korosztály igazi nagyágyúi.”

Kós Hubert lett a felnőtt ob-n olimpiai A-szintet úszna Forrás: MÚSZ
Kós Hubert lett a felnőtt ob-n olimpiai A-szintet úszna Forrás: MÚSZ
Az újpesti utánpótlásedző szerint a rendhagyó körülmények dacára a legjobb döntést hozta az úszószövetség a mezőny kettéosztásával és az időfutamos rendszer bevezetésével. „Csak azt sajnálom, hogy a serdülők között nem váltóversenyen, de egyébként semmi gond nem volt a szervezéssel. Szerintem az úszók mindenféle körülményhez képesek alkalmazkodni, gondoljunk csak arra, hogy elutaznak egy világversenyre és milyen rövid idő kell megszokniuk az időjárást vagy az átállást. Az sem volt szokatlan, hogy maszkot kellett viselni, hiszen most a mindennapjaink is erről szólnak, oda kell rá figyelni.” A klub elsőszámú utánpótláskorú versenyzője, Kós Hubert legutóbb a margitszigeti Négy Nemzet-versenyen dobbantott nagyot, amikor 200 és 400 m vegyesen is nemhivatalos olimpiai A-szintet úszott. Most már edzője is azt szeretné, ha teljesítené az „igazit” is. „Úgy érzem sikerült még előrébb lépnünk. Az ifi országos bajnokságon tizennégy számot végigúszott, volt olyan, hogy egy délután négyet. A fő számaiban nem javított a legjobbjain, viszont  az úgymond idegen számokban biztatóan szerepelt, láthatóan sokat lépett előre – mondta tréner, majd kitért az kaposvári felnőtt ob-val kapcsolatos várakozásaira. –  Huberttel szeretnénk kétszáz és négyszáz vegyesen újra az A-szintet, akár a nyári időt is túlszárnyalva, ezen kívül a száz pillangó fér még bele a programjába. És természetesen ott lesz Nyirádi Réka is, aki dobogóközelben van több számban is, neki jövőre a junior és a felnőtt Eb is képben lehet, de vessük el az olimpiát sem, még van négy-öt hónap a kvalifikációra. Rajtuk kívül pedig lehet még jó néhány olyan versenyzőnk, aki esélyes a döntőbe jutásra.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.